Το πρωτάθλημα των ντέρμπι

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη στιγμή κατά την οποία δεν προέκυψε καμία απώλεια στην πορεία και οι πέντε «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου μπήκαν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, το μενού των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1 θα είναι πάντα χορταστικό, με δύο ντέρμπι σε κάθε αγωνιστική. 

Η αρχή γίνεται αύριο, με δύο δυνατές μονομαχίες στην πρεμιέρα αυτού του μίνι πρωταθλήματος των 10 αγωνιστικών. Ο πρωτοπόρος και σχεδόν σίγουρος πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον 2ο στη βαθμολογία Αρη, αλλά ακόμα πιο λαμπερό είναι το παιχνίδι της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ, σκηνικό που θα επαναληφθεί σε περίπου 20 ημέρες και στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. 

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας ανοίγει με το παιχνίδι Αστέρα Τρίπολη – Παναθηναϊκού, δύο ομάδων που βρίσκονται πιο χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά όχι τόσο μακριά για να μην ελπίζουν σε ευρωπαϊκή έξοδο. 

Η μονομαχία των δύο «Δικεφάλων» δεν κρίνει πρωτάθλημα όπως πριν από 2-3 χρόνια, είναι σημαντική όμως για το ποιος θα αποκτήσει πλεονέκτημα στην κούρσα για την Ευρώπη. Ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε η ΑΕΚ είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση κι αν προκύψει ηττημένος, θα πρέπει να διαχειριστεί μεγάλη πίεση στη συνέχεια.  

Στο ντέρμπι του Φαλήρου η εικόνα είναι πιο χαλαρή. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια διαφορά 16 βαθμών και δεν θα αγχωθεί ακόμα κι αν η κούρασή του από τον αγώνα με την Αρσεναλ στο Λονδίνο του στοιχίσει βαθμολογικά αύριο. 

Αυτή την ευκαιρία κυνηγά ο Αρης, ο οποίος έχει απόσταση 3 βαθμών από την 3η ΑΕΚ και θα παραμείνει στη δεύτερη θέση ακόμα κι αν ηττηθεί από τον πρωτοπόρο.  

Με δεδομένο ότι είναι και οι δύο πίσω βαθμολογικά, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός αντιμετωπίζουν την αυριανή τους αναμέτρηση ως τον πρώτο από τους πολλούς «τελικούς» που θα χρειαστεί να δώσουν για να μείνουν στο παιχνίδι της Ευρώπης. 

Οι «πράσινοι» με νίκη ίσως βρεθούν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή τροχιά ανάλογα με το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Τούμπας, ενώ οι γηπεδούχοι μόνο αν νικήσουν θα ελπίζουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από τον ρόλο του ρυθμιστή. Ολοι οι αγώνες των πλέι οφ γίνονται αύριο, με ξένους διαιτητές. 

Τα βλέμματα στο Αγρίνιο

Τα πλέι άουτ ξεκινούν μία μέρα νωρίτερα, με τέσσερα παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα. Το πιο ενδιαφέρον γίνεται στο Αγρίνιο όπου ο Παναιτωλικός υποδέχεται τη Λαμία, ενώ Λάρισα και ΟΦΗ ψάχνουν βαθιές ανάσες εκτός έδρας, σε Ριζούπολη και Βόλο αντιστοίχως. Το μόνο αδιάφορο βαθμολογικά ματς γίνεται στα Γιάννενα, ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Ατρόμητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή