Η εμπορική πίτα ανέβαλε τις ανακοινώσεις από UEFA

Η εμπορική πίτα ανέβαλε τις ανακοινώσεις από UEFA

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια απροσδόκητη υποχώρηση έναντι των συλλόγων, η UEFA ανακοίνωσε χθες την αναβολή για 20 μέρες των ανακοινώσεων όσον αφορά τη μορφή που θα λάβει το Τσάμπιονς Λιγκ από το καλοκαίρι του 2024.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία επρόκειτο να ανακοινώσει χθες το νέο, ενισχυμένο σύστημα με ενιαίο όμιλο και 36 ομάδες, που μετά 10 αγωνιστικές θα παίρνουν θέση είτε απευθείας στους 16 είτε σε πλέι οφ για τη φάση εκείνη. Ωστόσο ο σύνδεσμος που εκπροσωπεί κυρίως τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, ECA, πέτυχε να εξαρτάται η ανακοίνωση από τη διευθέτηση των εμπορικών διαστάσεων της διοργάνωσης.

Η UEFA ανέφερε ότι τόσο η ίδια όσο και ο ECA και η ένωση των λιγκών συμφώνησαν να ληφθούν και να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις στις 19 Απριλίου. Αυτό έγινε διότι ο ECA «δεν ήταν ακόμη έτοιμος να υιοθετήσει επισήμως βασικές αλλαγές», όπως δήλωσε, μέχρι να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις για το ποιος ελέγχει τη διοργάνωση – εννοώντας το εμπορικό σκέλος. 

«Θα πρέπει να μελετηθούν σοβαρά οι μελλοντικές σχέσεις του ECA με την UEFA», πρόσθεσε ο σύνδεσμος των συλλόγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή