Τσάμπιονς Λιγκ: Αγχωτική πρόκριση για Παρί

Τσάμπιονς Λιγκ: Αγχωτική πρόκριση για Παρί

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιο γλυκιά ήττα της γνώρισε χθες το βράδυ στο Παρίσι η Παρί Σ.Ζ. Η γαλλική ομάδα ναι μεν έχασε με 1-0 από την Μπάγερν στο «Παρκ ντε Πρενς», αλλά με τη νίκη της στο πρώτο ματς στο Μόναχο με 3-2 σφράγισε αυτή το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ιστορία της. Παράλληλα, η Παρί Σ.Ζ. πήρε την… εκδίκησή της από τους Βαυαρούς για την ήττα της στον περυσινό τελικό της διοργάνωσης και πλέον περιμένει να μάθει ποια από τη Μάντσεστερ Σίτι ή Ντόρτμουντ θα είναι η αντίπαλός της στον ημιτελικό. Η Μπάγερν προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Τσούπο-Μοτίνγκ στο 40ό λεπτό, ενώ προηγουμένως η Παρί Σ.Ζ. είχε τρία δοκάρια με τον Νεϊμάρ μέσα σε ελάχιστα λεπτά κι αν η ομάδα του αποκλειόταν, ο Βραζιλιάνος άσος θα γινόταν ο μοιραίος παίκτης της. 

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί πίεσαν, αλλά οι Παριζιάνοι άντεξαν και τελικά μετά την Μπαρτσελόνα έβγαλαν εκτός θεσμού και την κάτοχο του τροπαίου.

Ανάλογο σκηνικό στήθηκε και στον άλλο ημιτελικό. Η Πόρτο ήταν αυτή που επικράτησε με 1-0 με το γκολ του Ταρέμι στις καθυστερήσεις, αλλά η Τσέλσι με προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα στο ίδιο γήπεδο στη Σεβίλλη πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Θαύμα σαν κι εκείνο το αξέχαστο 4-0 επί της Μπαρτσελόνα αναζητεί απόψε (22.00) η Λίβερπουλ, κόντρα στην πιο εμβληματική ομάδα της Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» πηγαίνει στο Ανφιλντ με «προίκα» το 3-1, σκορ που δεν είναι τόσο καθαρό όσο το 3-0 που υπερασπίστηκαν τότε οι «μπλαουγκράνα», είναι όμως ένα πολύ ισχυρό χαρτί που την καθιστά φαβορί για πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρά τις απουσίες της, η Ρεάλ είναι φορμαρισμένη, σε αντίθεση με τη Λίβερπουλ που η τωρινή της εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα-θαύμα των δύο τελευταίων χρόνων.  

Ο άλλος αποψινός (22.00) προημιτελικός έχει πιο κλειστό σκορ, αλλά πολύ πιο ισχυρό φαβορί. 

Η Μάντσεστερ Σίτι τρέχει σε τρελές ταχύτητες και δεν μοιάζει να τρομάζει από την αναιμική νίκη της με 2-1 στην Αγγλία απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ που δεν είναι καν στην πρώτη τετράδα της Μπουντεσλίγκα. Είναι όμως μια γερμανική ομάδα και κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή