Ποδόσφαιρο: Ο εσωτερικός ανταγωνισμός φέρνει ευρωπαϊκές διακρίσεις

Ποδόσφαιρο: Ο εσωτερικός ανταγωνισμός φέρνει ευρωπαϊκές διακρίσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 46ο του πρωτάθλημα, έχει κάνει το πρώτο βήμα για τον τελικό Κυπέλλου, προετοιμάζεται για το… 47ο και ο Μαρτίνς δηλώνει πως μέσα στο πλάνο είναι και μία ακόμα καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Πιστεύω πως τα εγχώρια σχέδια είναι εφικτά. Οσο για τα ευρωπαϊκά, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, είναι πολύ δύσκολα.

Για δύο λόγους: Ο πρώτος, τα οικονομικά δεδομένα. Ο δεύτερος, το ελληνικό πρωτάθλημα. Διότι ακόμα και τα διπλάσια να επενδύσει η διοίκηση της ΠΑΕ, είναι αδύνατο να κλείσει η ψαλίδα δυναμικότητας. Οι διαφορές στους προϋπολογισμούς των μεταγραφών είναι τεράστιες.

Αλλά κι αν υποθέσουμε πως ακόμα και με λιγότερα χρήματα χτυπάει «φλέβες χρυσού» στις επιλογές παικτών, έρχεται η δεύτερη παράμετρος και αφορά τους αντιπάλους που έχει στις εσωτερικές διοργανώσεις. Γιατί όσο οι παίκτες του πρωταθλητή συνηθίζουν στα εύκολα, είναι σχεδόν αδύνατον να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα. Οχι σε έναν αγώνα, αλλά σε σειρά ευρωπαϊκών παιχνιδιών.

Υπάρχει όμως η περίπτωση οι συνδιεκδικητές των τίτλων στην Ελλάδα να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς τους και να ακολουθήσουν τους «ερυθρόλευκους»; Βασιζόμενος στην εμπειρία στο τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, το θεωρώ πολύ δύσκολο.

Κι αυτό δημιουργεί ένα δίλημμα στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Γιατί να επενδύσει περισσότερα, αφού μία καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία είναι πολύ δύσκολη, ενώ η εγχώρια επικράτηση, ακόμα κι αν δεν βάλει… δεκάρα, διαφαίνεται εύκολη; Φυσικά και δεν πιστεύω πως θα σκεφτούν αυτό το ακραίο οικονομικό σενάριο στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Ομως, σίγουρα γνωρίζουν πως η επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου θέλει μακροχρόνιο σχεδιασμό, ακόμα πιο πολλά χρήματα και… ευχές, να αποφασίσουν οι αντίπαλοί του στο πρωτάθλημα να αυξήσουν κατά πολύ τους προϋπολογισμούς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή