ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ετοιμάζει ποινές η UEFA για τους 12 «πραξικοπηματίες»

Ετοιμάζει ποινές η UEFA για τους 12 «πραξικοπηματίες»

Με επιβολή ποινών στις 12 ομάδες που θέλησαν να αποσχισθούν από το Τσάμπιονς Λιγκ απειλεί ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, την ώρα κατά την οποία ο διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα λέει ότι η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα είναι μια αναγκαιότητα και καλεί την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να συνομιλήσουν.

Μία ημέρα αφού είχε πει ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για τους 12 συλλόγους που συνέστησαν την ΕΣΛ, ο κ. Τσέφεριν δήλωσε σε μέσο ενημέρωσης της Σλοβενίας ότι «τώρα αναμένουμε όλοι τους να αναλογιστούν το σφάλμα τους και να υπομείνουν τις τιμωρίες που αντιστοιχούν».

Πληροφορίες λένε ότι η πίεση των νομιμόφρονων συλλόγων για τιμωρία των «12» έχουν… τροποποιήσει τη στάση της UEFA, με την πιθανή τιμωρία να ποικίλλει, από αναίρεση των δύο προσκλήσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ (από το 2024) σε μεγάλες ομάδες που δεν έχουν προκριθεί έως αποκλεισμό από την επόμενη διοργάνωση.

Τις συνέπειες, πάντως, τις νιώθουν ήδη οι σύλλογοι, με τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποκλείουν το προπονητικό κέντρο του συλλόγου απαιτώντας την αποχώρηση της οικογένειας Γκλέιζερ από την ιδιοκτησία της ομάδας. Απολογήθηκαν στον κόσμο τους επίσης οι Μπαρτσελόνα και Αρσεναλ.

Εκτός από την ανακοίνωση-απολογία που εξέδωσε η Μπαρτσελόνα, ο κ. Λαπόρτα δήλωσε ότι «αν οι μεγάλοι σύλλογοι δεν έχουν μεγάλα έσοδα, το ποδόσφαιρο θα υποφέρει», καλώντας την UEFA σε διάλογο.