Σούπερ Λιγκ 1: Εξελίξεις στα τηλεοπτικά

Σούπερ Λιγκ 1: Εξελίξεις στα τηλεοπτικά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικά «στροφή» στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την επόμενη χρονιά έκαναν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1 στο χθεσινό Δ.Σ. Παρά το γεγονός πως στα προηγούμενα συμβούλια είχαν εκφραστεί ενδοιασμοί όπως αυτοί του Ολυμπιακού, τελικά αποφασίστηκε να χαραχθεί κοινή γραμμή για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τις ομάδες. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» θα μετέχουν στην επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Λίγκας Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τους Big-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, που θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους τηλεοπτικούς παρόχους.

Ηδη, το προ ημερών «μπάσιμο» της COSMOTE TV για την αγορά του προϊόντος, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον κ. Μπουτσικάρη, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα αφού θεωρείται σίγουρο πως θα ανεβάσει τις προσφορές. Τα 14 συμβόλαια που έχει συνάψει η NOVA φέτος με τις ομάδες, έστω και χωρίς καθεστώς κεντρικής διαχείρισης αλλά μεμονωμένα, εκτιμάται πως αγγίζουν τα 52 εκατομμύρια, ένα ποσό που στη Λίγκα θεωρούν πως μπορεί να ανεβεί πολύ περισσότερο τη νέα σεζόν φτάνοντας και ξεπερνώντας ίσως τα 60 εκατ. ευρώ, με ευνοημένες τις μικρότερες ομάδες. Στην περίπτωση που δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τις προσφορές, στη Λίγκα αποφάσισαν να «τρέξουν» το plan b, που είχε θέσει στο τραπέζι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος και αφορά τη Super League TV.

«Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε, πάμε σε SL TV»  ακούστηκε στην τηλεδιάσκεψη, ωστόσο στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια, υπογράμμισε πως «υπάρχουν επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά συμβατικές υποχρεώσεις συγκεκριμένων ομάδων». Κι αυτό, γιατί είναι άγνωστο ποιες και πόσες ΠΑΕ έχουν δέσμευση βάσει συμβολαίου με τη Nova και για τη σεζόν 2021-22, άρα αν θελήσουν να αλλάξουν «στέγη», θα πρέπει να πληρώσουν και το ανάλογο «φάουλ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή