Σούπερ Λιγκ 1: Η Λεωφόρος βγάζει… Ευρώπη

Σούπερ Λιγκ 1: Η Λεωφόρος βγάζει… Ευρώπη

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μητέρα όλων των μαχών» είναι για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ η αυριανή μονομαχία τους στη Λεωφόρο, με φόντο το ένα από τα δύο εναπομείναντα ευρωπαϊκά εισιτήρια που τα διεκδικούν αμφότεροι μαζί με τον Αρη. Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της διαδρομής, υπάρχουν διακριτές αποστάσεις στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά μαθηματικά και ρεαλιστικά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ίσως να μην κριθεί ούτε στο τέλος της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ, μιας και τα αποτελέσματα ενδέχεται να αφήσουν αρκετά σενάρια ανοικτά. Ουσιαστικά, μόνο ένα αποτέλεσμα ξεκαθαρίζει μια και καλή τα πάντα: νίκη της ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Στην περίπτωση αυτή, ο Παναθηναϊκός μένει και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης, με τον Αρη και την ΑΕΚ να εξασφαλίζουν οριστικά τα υπόλοιπα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια ακόμα κι αν δεν κερδίσουν ούτε έναν βαθμό στη συνέχεια. 

Για να αποκτήσει, οριακό έστω, πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τη νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι. Στην περίπτωση αυτή, θα ισοβαθμήσει με την ΑΕΚ στους 55 βαθμούς, θα έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, αλλά θα πρέπει να το υπερασπιστεί τις τελευταίες δύο αγωνιστικές κόντρα σε Αρη (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός). Για να μη βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο, οι «κιτρινόμαυροι» παίζουν για δύο αποτελέσματα. Με νίκη εξασφαλίζονται μαθηματικά, με ισοπαλία διατηρούν το +3 από τους «πράσινους» αλλά θα πρέπει να πάρουν τουλάχιστον 3 βαθμούς με Αστέρα στην Τρίπολη και Αρη στο ΟΑΚΑ για να βγουν σίγουρα στην Ευρώπη. Με μία ή δύο ισοπαλίες στη συνέχεια, θα μείνουν εκτός εάν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τα δύο δικά του παιχνίδια. 

Σε αντίστοιχη περίεργη θέση είναι και ο Αρης. Βλέποντας το +7 από τον Παναθηναϊκό και το +4 από την ΑΕΚ τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε, θα έλεγε κανείς ότι μπορεί να νιώθει ασφαλής. Κι όμως υπάρχουν (ρεαλιστικά) σενάρια που τον αφήνουν απέξω ακόμα κι αν κερδίσει βαθμό αύριο στην Τούμπα απέναντι στον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΟΚ.

Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 3Χ3 και η ΑΕΚ κερδίσει τα δύο δικά της τελευταία παιχνίδια, τότε θα μείνει αυτός εκτός Ευρώπης εάν δεν νικήσει στην Τούμπα, όπου έχει μια παράδοση πέντε συνεχόμενων ντέρμπι χωρίς ήττα από τότε που επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ 1. Και σε ένα άθλημα όπου πολύ συχνά η λογική πάει… περίπατο, ακόμα κι αυτό το ακραίο σενάριο έχει πιθανότητες να συμβεί.

«Καίγεται» η ΑΕΛ

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, το μόνο παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά είναι αυτό που κλείνει το πρόγραμμα των πλέι οφ, ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό. Θα ήταν και ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων, αλλά αναβλήθηκε για τις 19 Μαΐου λόγω κορωνοϊού. Τα άλλα τρία ματς των πλέι άουτ είναι… φωτιά κι ας υπάρχει σε κάθε ζευγάρι μία βαθμολογικά αδιάφορη ομάδα. Η Λάρισα παίζει τα ρέστα της στον Βόλο ζητώντας μόνο νίκες στις 2 τελευταίες αγωνιστικές που και να τις πάρει, δεν την εξασφαλίζουν απόλυτα, ενώ ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Ατρόμητο και ψάχνει το τρίποντο για να πάει με πλεονέκτημα την τελευταία αγωνιστική στο Ηράκλειο, εάν ο ΟΦΗ δεν αποδράσει σήμερα με νίκη από τη Λαμία. 

Συνοπτικά, το πρόγραμμα: Πλέι οφ (8η αγωνιστική): Κυριακή: 15.00 ΠΑΟΚ – Αρης (NS1HD), 17.15: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός (NS2HD), 19.30: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (NS1HD). Πλέι άουτ (6η αγωνιστική): Σάββατο: 19.30 Βόλος – Λάρισα (NS2HD), 19.30: Παναιτωλικός – Ατρόμητος (NS4HD), 19.30: Λαμία – ΟΦΗ (NS3HD). Η βαθμολογία: Πλέι οφ (7 αγώνες): Ολυμπιακός 83, ΠΑΟΚ 61, Αρης 59, ΑΕΚ 55, Παναθηναϊκός 52, Αστέρας Τρίπολης 46. Πλέι άουτ (5 αγώνες): Βόλος 40, ΠΑΣ Γιάννινα 35, Λαμία 32, Απόλλων 31, Ατρόμητος 31, ΟΦΗ 28, Παναιτωλικός 27, Λάρισα 24.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή