Ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ θα κριθεί η σειρά των αγώνων ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για τα πλέι οφ της Basket League, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε στη Θεσσαλονίκη με 81-73, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη πιο αποφασισμένη στο παιχνίδι της, με αμυντική προσήλωση και ομαδικότητα, με ένα ξέσπασμα στο φινάλε της πρώτης περιόδου (3/3 τρίποντα) πήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε μέχρι το φινάλε, έχοντας κορυφαίους τους Λοβ (16 π.) και Γκρίφιν (13π.). Για την ΑΕΚ, ο Μορέιρα πέτυχε 19 πόντους.      

Το Λαύριο προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην ημιτελική φάση, επικρατώντας και στη Ρόδο του Κολοσσού με 88-84, φτάνοντας στις δύο νίκες. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, όμως ο Μουράτος (17 π. – 5 ασίστ) πέτυχε καθοριστικούς πόντους στα τελευταία λεπτά. Πρωταγωνιστής για το Λαύριο ήταν ο Ντέιβις με 26 πόντους και 7/8 τρίποντα, ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Καντέρ (21 π.) και Αντριτς (20 π.). 

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Περιστέρι – Προμηθέας που αναμετριέται απόψε (20.00) και είναι στο 1-0 υπέρ της ομάδας των δυτικών προαστίων. Ο Παναθηναϊκός νωρίτερα (17.00) αντιμετωπίζει τον Ιωνικό εκτός έδρας, ενώ προηγείται με 1-0 στις νίκες. Στους τελικούς της Α1 γυναικών, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού (72-70), κάνοντας το 2-1 στη σειρά, ωστόσο το καλάθι που πέτυχαν οι «πράσινες» με τη Ριντ, στην εκπνοή του αγώνα και ακυρώθηκε ως εκπρόθεσμο, στιγμάτισε την αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση, καθώς όπως υποστήριξε, οι διαιτητές πήραν αυτή την απόφαση με τρόπο που δεν προβλέπεται, συμβουλευόμενοι το βίντεο της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα κι ενώ δεν υπήρχε instant replay. Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «οργή και αηδία», για «απίστευτες καταστάσεις στο ΣΕΦ» και για «επίθεση στους διαιτητές στο ημίχρονο». Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη του αγώνα ένσταση κατέθεσε και ο Ολυμπιακός, με αφορμή τη συμμετοχή της παίκτριας του Παναθηναϊκού Ολγας Χατζηνικολάου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή