Ολυμπιακοί Αγώνες: Ηχηρό «όχι» των Ιαπώνων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ηχηρό «όχι» των Ιαπώνων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα κατά την οποία το ρολόι μετράει αντίστροφα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η πλειονότητα των κατοίκων της Ιαπωνίας συνεχίζει να είναι αντίθετη ως προς τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, ενώ πληθαίνουν και οι διαδηλώσεις. Εννέα νομαρχίες της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού και το ποσοστό που δεν επιθυμεί την τέλεση του κορυφαίου καλοκαιρινού ραντεβού, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αγγίζει το 80%. 

Κορυφαίοι αθλητές, όπως ο Ρότζερ Φέντερερ, ζήτησαν από τους ιθύνοντες να τοποθετηθούν δημόσια ώστε να σταματήσει η αβεβαιότητα.

Μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών έχουν μείνει λιγότερο από δέκα εβδομάδες. Η εφημερίδα «Ασάχι» διενήργησε δημοσκόπηση και το 80% των ερωτηθέντων επιθυμεί να μην πραγματοποιηθούν οι Αγώνες τον Ιούλιο. Το 43% των ερωτηθέντων επιθυμεί την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και το 40% να αναβληθούν και πάλι. Οι αριθμοί αυτοί παρουσιάζουν άνοδο σε σχέση με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ίδια εφημερίδα πριν από ένα μήνα. Τότε το 35% επιθυμούσε την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων και το 34% την αναβολή τους.

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό της Ελβετίας τόνισε: «Θα ήθελα να αγωνιστώ και να διεκδικήσω ένα μετάλλιο για την Ελβετία αλλά, εάν δεν γίνουν οι Αγώνες, θα το καταλάβω γιατί η κατάσταση είναι ρευστή». Στο μεταξύ, τόσο ο Ράφα Ναδάλ όσο και η Σερίνα Γουίλιαμς έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το εάν θα πρέπει να αγωνιστούν στο Τόκιο. Ανάμεσα στις περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι και το Σαπόρο, όπου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι αγώνες του μαραθωνίου.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του στίβου Σεμπάστιαν Κόου εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια ενώ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι οι Ιάπωνες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος τη Παραολυμπιακής Επιτροπής Αντριου Πάρσον, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι Παραολυμπιακοί του Τόκιο θα είναι «οι σημαντικότεροι στην ιστορία του αθλήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή