Τέλος ο Ζιντάν από την Ρεάλ Μαδρίτης

Τέλος ο Ζιντάν από την Ρεάλ Μαδρίτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τέλος της σχέσης της με τον Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες ημέρες αφότου η συμπολίτισσα της Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε την La Liga, το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Ζιζού, ο οποίος έχει οδηγήσει την Ρεάλ σε δύο πρωταθλήματα και τρις κατακτήσεις Champions League- στις δύο φορές που βρέθηκε ως προπονητής στον πάγκο της ομάδας- αποχωρεί από τους Μερέγκες μετά την πρώτη σεζόν την τελευταία δεκαετία χωρίς κανέναν απολύτως τίτλο μετά.

Τέλος ο Ζιντάν από την Ρεάλ Μαδρίτης-1

Ποιος είναι ο Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Γιαζίντ Ζιντάν (γεννήθηκε 23 Ιουνίου 1972), είναι Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής και μέχρι σήμερα προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης με καταγωγή από την Αλγερία. Αγωνιζόταν ως μέσος και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Έχει κατακτήσει εθνικά πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης, διεθνείς τίτλους με την Εθνική Γαλλίας με κορυφαία στιγμή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και πολλά ατομικά βραβεία.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο συχνά αποκαλούμενος και με το προσωνύμιο «Ζιζού», παρέμεινε στο άθλημα ως προπονητής. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2018 διετέλεσε προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε τρεις τίτλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Επέστρεψε στο σύλλογο τον Μάρτιο του 2019 και αποχωρεί εκ νέου το Μάιο του 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή