Νέα αναβολή στις εκλογές της ΕΟΚ, καινούργιες παρεμβάσεις

Νέα αναβολή στις εκλογές της ΕΟΚ, καινούργιες παρεμβάσεις

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια προεκλογική περίοδος, που κρατάει 15 μήνες και με σφοδρές κόντρες της ηγεσίας του ελληνικού μπάσκετ με την κυβέρνηση αλλά και μεταξύ των τριών υποψηφίων που διεκδικούν την προεδρία, δείχνει ότι θα αργήσει να φτάσει στο τέλος της. Χθες, παίχθηκε ένα ακόμη επεισόδιο, μία ημέρα πριν από τις προγραμματισμένες αρχαιρεσίες με όλες τις πλευρές να τραβούν το σκοινί στα άκρα.

Η Ελληνική Αστυνομία, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, αποφάσισε την αναβολή των εκλογών, επιβάλλοντας απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων κοντά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από τις 6 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για φόβο επεισοδίων, έχοντας υπόψη και την επετειακή εκδήλωση οπαδών του Παναθηναϊκού για τα 50 χρόνια από τον τελικό του Γουέμπλεϊ, η οποία πάντως λίγο νωρίτερα είχε αναβληθεί.

Η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ απάντησε στην απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. πως «οι εκλογές θα γίνουν κανονικά σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο» καλώντας μάλιστα τα σωματεία-μέλη της να προσέλθουν κανονικά, τηρώντας τις σχετικές οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των υποψηφίων αλλά και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. «Αποδείχθηκε περίτρανα ποιοι θέλουν και ποιοι όχι, εκλογές. Η δημοκρατία θα κερδίσει. Λυπούμαστε για τις ενέργειες των κ. Λιόλιου και Φασούλα», ανέφερε ο Αγγελος Παπανικολάου.

Η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου με ανακοίνωσή της ζήτησε την άμεση και νόμιμη διεξαγωγή των εκλογών. Παράλληλα, ζήτησε από τους «αγνούς παράγοντες» της Ομοσπονδίας, να «προστατέψουν το μπάσκετ από την τοξικότητα που προσπαθούν διάφοροι να εισάγουν».

Η «πράσινη» ΚΑΕ επιτέθηκε κατά των κ. Αυγενάκη, Χρυσοχοΐδη:  «Ο Παναθηναϊκός δεν θα επιτρέψει στους Αυγενάκη, Χρυσοχοΐδη να βάλουν στον γύψο το ελληνικό μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ θα νικήσει. Η Δημοκρατία θα νικήσει. Με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η πολιτεία δεν εκβιάζεται, αλλά προασπίζει τη νομιμότητα και το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου. Η Δημοκρατία θα νικήσει, διότι, στη Δημοκρατία κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω κανόνων και νόμων, ούτε να δημιουργεί τεχνητά αδιέξοδα», ήταν η θέση του Λευτέρη Αυγενάκη. «Ο Υφυπουργός, ελέω Μητσοτάκη, προκαλεί πραξικόπημα στο Μπάσκετ!», τόνισε ο τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή