Τσάμπιονς Λιγκ: Η UEFA τιμωρεί Ρεάλ, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα

Τσάμπιονς Λιγκ: Η UEFA τιμωρεί Ρεάλ, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χαλί κάτω από τα πόδια των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους είναι –όπως φαίνεται– αποφασισμένη να τραβήξει η UEFA. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει αποφασίσει να αποβάλει από το Τσάμπιονς Λιγκ τις τρεις ομάδες που πρωτοστάτησαν για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας, αλλά και τις μοναδικές που δεν έχουν μετανιώσει για την απόφασή τους και παραμένουν σε ανοιχτή κόντρα με την UEFA, έχοντας πρόσφατα εκδώσει και κοινή ανακοίνωση εναντίον της.  

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας, η απόφαση της UEFA για διετή αποκλεισμό των συγκεκριμένων συλλόγων είναι ειλημμένη και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Αλλωστε, την πρόθεση της UEFA φωτογράφισε νωρίτερα μέσα στην ημέρα και ο πρόεδρός της Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Telegraph, επεσήμανε ότι οι τρεις σύλλογοι συνεχίζουν να απειλούν την ομοσπονδία και πρόσθεσε: «Δύο Ισπανοί και ένας Ιταλός συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η γη είναι… επίπεδη. Ακόμα και οι πλέον αδαείς άνθρωποι στον κόσμο αντιλαμβάνονται πως η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα έχει τελειώσει. Νομίζω πως οι τρεις σύλλογοι μας βοήθησαν κατά κάποιον τρόπο, επειδή τώρα είναι ευκολότερο να μιλήσουμε για αλληλεγγύη. Οι ίδιοι μας έλεγαν ότι το Τσάμπιονς Λιγκ έχει… τελειώσει, αλλά μας έστειλαν αίτημα συμμετοχής για την επόμενη χρονιά. Ισως τώρα μπορούμε απλά να τους πούμε πηγαίνετε στη Σούπερ Λίγκα αν δεν σας αρέσει».

Την πρόθεση της UEFA ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Gol τόνισε ότι τις επόμενες ώρες αναμένονται αποφάσεις από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και θεωρεί ότι τελικά οι ομάδες αυτές θα αποβληθούν.

Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που τελικά η UEFA τιμωρήσει τις ομάδες, θεωρείται σίγουρο πως αυτοί οι τρεις σύλλογοι θα στραφούν στο CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο), ώστε να εκδικαστεί εκεί η υπόθεση, ελπίζοντας να δικαιωθούν.

Στη Ρεάλ ο Αντσελότι

Στη Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος συμφώνησε για τα επόμενα τρία χρόνια και σήμερα θα παρουσιαστεί επίσημα. Ο 61χρονος Ιταλός προπονητής που ήταν στον πάγκο της «Βασίλισσας» από το 2013 έως το 2015, έσπασε το συμβόλαιό του με την Εβερτον, το οποίο έληγε το 2024, προκειμένου να επιστρέψει στη Ρεάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή