Σπανούλης: Η Εθνική είναι κάτι ιερό

Σπανούλης: Η Εθνική είναι κάτι ιερό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά (29/6-4/7) ξεκίνησε χθες με την πρώτη συγκέντρωση στο ΟΑΚΑ, όπου τα αισιόδοξα μηνύματα και οι υποσχέσεις δεν έλειψαν.

Λογικό ήταν όλα τα «φώτα» να πέσουν στον Βασίλη Σπανούλη που ντύθηκε στα γαλανόλευκα ύστερα από έξι χρόνια και αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει.

Ο βασικότερος όλων, σύμφωνα με τον 38χρονο άσο, η παρουσία του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της ομάδας.

«Δεν το είχα σκεφθεί, ούτε το είχα φανταστεί ότι μετά έξι χρόνια θα είμαι ξανά εδώ. Πολλές φορές τα πράγματα έρχονται διαφορετικά, η συγκυρία ήταν ιδανική, έχω ξεκουραστεί και είμαι δυνατός. Ο κ. Πιτίνο μου έδειξε εμπιστοσύνη και σεβασμό και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Είμαι έτοιμος μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά να βοηθήσω στην προσπάθεια της εθνικής ομάδας να βρεθεί στην ύψιστη τιμή για έναν αθλητή, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αγωνιζόμαστε για την εθνική ομάδα της χώρας μας. Είναι κάτι ιερό, πάνω από όλους και όλα», τόνισε ο «Kill Bill».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε ανυπόμονος να καθοδηγήσει την εθνική ομάδα. «Θέλουμε να παίξουμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι οι παίκτες να φτάσουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Ανυπομονώ για την πρόκληση και είμαι ενθουσιασμένος. Είναι θέμα υπερηφάνειας, η προσπάθεια της ομάδας να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό από το να προπονείς έναν σύλλογο. Κάθε φορά που εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα είναι κάτι ξεχωριστό, ειδικά μια χώρα σαν την Ελλάδα».

Για τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας, ο Πιτίνο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, ωστόσο όπως είπε: «Διαθέτουμε κάποια παιδιά από τον Ολυμπιακό που είχαν τον χρόνο να ξεκουραστούν, είναι φρέσκοι και σπουδαίοι παίκτες».

Ο Πιτίνο, επίσης, χαρακτήρισε εξαιρετικές τις ομάδες (Σερβία, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο) που θα αντιμετωπίσει η Εθνική στο τουρνουά Ακρόπολις.

Απόντες ήταν οι διεθνείς των Παναθηναϊκού, Λαυρίου, Προμηθέα και ΑΕΚ. Το «παρών» έδωσαν οι Πρίντεζης, Σλούκας, Λαρεντζάκης, Καββαδάς, Αθηναίου, Σαλούστρος, Χαραλαμπόπουλος, Χουγκάζ, Ρογκαβόπουλος,  Παπαδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή