Δεύτερο ραντεβού για το Λαύριο και τον Παναθηναϊκό

Δεύτερο ραντεβού για το Λαύριο και τον Παναθηναϊκό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επιβλητικό σκορ (100-72) και η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό της Basket League με το Λαύριο, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει πως οι «πράσινοι» θέλουν να τελειώνουν νωρίς τη σειρά.

Σήμερα (17.00) οι παίκτες του Οντεντ Κάτας θα επιδιώξουν στην έδρα του αντιπάλου τους να κάνουν το δεύτερο και σημαντικότερο βήμα, ώστε ο στόχος της κατάκτησης του 40ού πρωταθλήματος της ιστορίας τους να επιτευχθεί τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ με το απόλυτο 3-0.

Παρά το γεγονός πως το Λαύριο απέναντι στον Προμηθέα ανέτρεψε τα εις βάρος του προγνωστικά μετατρέποντας το 0-2, σε 3-2 στη σειρά των ημιτελικών, η αποφασιστικότητα και η ενέργεια που είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ματς, δεν αφήνει και ιδιαίτερα περιθώρια στο συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη που μοιάζει να έχει επιτελέσει το καθήκον του. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου (13 π., 13 ασίστ, 6 ρ., 4 κλ.), η ιστορική επίδοση των 30 ασίστ που αποτελούν νέο ρεκόρ σε τελικό των πλέι οφ, η σοβαρότητα και η πειθαρχία που έδειξαν όλοι οι παίκτες του «τριφυλλιού» και η «κατοστάρα» που θυμίζει τα σκορ των τελικών του 2019 με τη «σκούπα» επί του Προμηθέα, είναι στοιχεία που αφήνουν υποσχέσεις για ανάλογη εξέλιξη. Αλλωστε, όπως τόνισαν ο Κάτας και οι παίκτες του, η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν προκειμένου να μετριάσουν τις εντυπώσεις από την άσχημη πορεία στη φετινή Ευρωλίγκα. 

Κι όλα αυτά χωρίς στη διάθεση της ομάδας να βρίσκεται ο Σαντ Ρος, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από αμυγδαλίτιδα και έλειψε από τον πρώτο τελικό. Ο 30χρονος γκαρντ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και το αν θα συμμετάσχει στον σημερινό τελικό θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.
Στον Παναθηναϊκό θέλουν να τελειώνουν το συντομότερο δυνατόν με τους τελικούς, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Για αυτό άλλωστε και στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο Νεμάνια Νέντοβιτς με τον οποίο θα αρχίσουν οι σχετικές επαφές τις επόμενες μέρες.

Στο στρατόπεδο του Λαυρίου, βασικός στόχος στον σημερινό αγώνα είναι η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη και πιο ανταγωνιστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή