Στίβος: καλές επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Στίβος: καλές επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικές επιδόσεις σημειώθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου με το άλμα του στο μήκος στα 8,48 μ. έκλεψε την παράσταση, καθώς ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο πίσω από το δικό του 8,60 μ. Παράλληλα είχε ένα ακόμη μεγάλο άλμα στα 8,41 μ., στο οποίο πάτησε τουλάχιστον δέκα εκατοστά πίσω από την κόκκινη γραμμή. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι απέσπασε το έπαθλο «Γιάννης Σταματόπουλος» αφού η επίδοσή του ήταν η κορυφαία του διημέρου.

Τρεις αθλήτριες ολοκλήρωσαν τον αγώνα του επί κοντώ πάνω από τα 4,60 μ., με την Κυριακοπούλου να είναι η πρωταθλήτρια με 4,65 μ. και την Ελένη Πόλακ να ακολουθεί με 4,60 μ. Εκτός συναγωνισμού μετείχε η Κατερίνα Στεφανίδη, με 4,75 μ.

Ενα ρεκόρ αγώνων σημειώθηκε στη σφαιροβολία, με βολή στα 20,34 μ. από τον Κυριάκο Ζώτο (Αλέξανδρος Μακεδονίας). 

Στα 200 μέτρα γυναικών η Νίκη Εμμανουηλίδου (Αλέξανδρος Μακεδονίας) έκανε πανελλήνιο ρεκόρ με 23,83, ενώ η Ραφαέλα Σπανουδάκη (Γ.Σ. Ηλιούπολης) πέτυχε το μόνο νταμπλ της διοργάνωσης, αφού ήταν νικήτρια σε 100 μ. και 200 μέτρα. Τέσσερα νέα όρια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν έπιασαν οι Ανδρέας Αντωνακόπουλος (μήκος), Γιάννης Καριοφύλλης (200 μ., έπιασε το όριο και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20), Ιωάννα Πασπαλιάρη (5.000 μ.), Σωτηρία Ράπτη (τριπλούν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή