Η Ελλάς στην ελίτ του τένις

Μετά τον Τσιτσιπά, και η Σάκκαρη πέρασε στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ονειρο ζουν, μην τους ξυπνάτε! Αυτό που για δεκαετίες ολόκληρες έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη το έζησαν με τα μάτια ανοικτά και το έκαναν πραγματικότητα: το ελληνικό τένις χαίρεται για πρώτη φορά την ταυτόχρονη παρουσία δύο δικών του παιδιών στην ημιτελική φάση ενός γκραν σλαμ και περιμένει ανυπόμονα να δει τις επόμενες ώρες αν θα καταφέρουν να κάνουν άλλο ένα βήμα μακρύτερα και να φτάσουν έως το τέλος της διαδρομής, την κορυφή!  

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σάκκαρη – Τσιτσιπάς: Πώς η Ελλάδα μπαίνει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις

Με μια επιβλητική νίκη με 3-0 επί του Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς (Νο 5) σφράγισε πρώτος, την Τρίτη το βράδυ, το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Ρολάν Γκαρός, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (στις 15.50 ή περίπου στις 18.30) τον Γερμανό Αλεξάντερ Σβέρεφ, Νο 6 παγκοσμίως. Με τον ίδιο εμφατικό τρόπο ακολούθησε τα χνάρια του λίγες ώρες αργότερα και η Σάκκαρη. Απέκλεισε με 2-0 (6-4, 6-4) την περυσινή νικήτρια του τουρνουά (με 11 σερί νίκες στο Παρίσι, χωρίς να χάσει ούτε σετ) Ιγκα Σβιόντεκ και έκλεισε ραντεβού (σήμερα, περίπου στις 18.00) στα ημιτελικά με την Μπάρμπαρα Κρεϊτσίκοβα. Η Τσέχα τενίστρια, Νο 33 στον κόσμο, απέκλεισε με 2-0 την Κόκο Γκοφ. Ο πρώτος ημιτελικός, Παβλιουτσένκοβα – Ζίντνσεκ, θα ξεκινήσει περίπου στις 16.00. 

Οι δύο πρωταθλητές μας καλούνται πλέον να διαχειριστούν μια νέα κατάσταση, καθώς αμφότεροι χρίζονται φαβορί στους ημιτελικούς, με τη Σάκκαρη (Νο 17) να είναι πιο ψηλά από τις άλλες τρεις κοπέλες στην παγκόσμια κατάταξη. 

Αν προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη νικήτρια του ζευγαριού και θα βρεθεί τουλάχιστον στη 14η θέση του ranking, όπως η Λένα Δανιηλίδου το 2003. Αν νικήσει, θα αναρριχηθεί στην 9η θέση, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ άλλη Ελληνίδα τενίστρια. Με την πρόκρισή της στον ημιτελικό, η Σάκκαρη έχει εξασφαλίσει και 375.000 ευρώ.  

Το ίδιο έπαθλο αντιστοιχεί και στον Τσιτσιπά, ενώ η συμμετοχή στον τελικό θα του αποφέρει 750.000 ευρώ και η κατάκτηση του τροπαίου 1,4 εκατ. ευρώ. 

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό των ανδρών, ο Ναδάλ (Νο 3) νίκησε 3-1 τον Σβάρτσμαν και περιμένει στον αυριανό ημιτελικό τον νικητή του χθεσινοβραδινού αγώνα Τζόκοβιτς (Νο 1) – Μπερετίνι (Νο 9).

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή