Τσιτσιπάς: Κεφαλαιοποίηση μιας ήττας

Τσιτσιπάς: Κεφαλαιοποίηση μιας ήττας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και μόνο η πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός γράφει Ιστορία κι ας μην κατάφερε ο πρωταθλητής μας να φτάσει έως το τέλος της διαδρομής! Αν και προηγήθηκε 2-0, ο τεράστιος Νόλε Τζόκοβιτς έκανε μια μεγάλη ανατροπή, νίκησε 3-2, κατέκτησε το 19ο τρόπαιο της καριέρας του σε Γκραν Σλαμ (από 20 έχουν οι Φέντερερ, Ναδάλ) και έδειξε γιατί παραμένει Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις. 

Ο εκπληκτικός Σέρβος αντιμετώπισε με μεγάλο σεβασμό τον Τσιτσιπά. Μίλησε με θέρμη για την ποιότητά του, έδειξε σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα κατακτήσει μεγάλα τρόπαια και έστειλε την αγάπη του στην Ελλάδα, με την οποία, όπως τόνισε, έχει μια ιδιαίτερη σχέση! 

Παρά την πικρία της χαμένης ευκαιρίας, ο Τσιτσιπάς αντέδρασε με ψυχραιμία. Οσο ώριμος έδειξε μέσα στο παιχνίδι, άλλο τόσο εμφανίστηκε και στο τέλος του, πείθοντας και τους πλέον δύσπιστους ότι θα κεφαλοποιήσει αυτήν την εμπειρία με μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Ο ίδιος βίωσε μια πίκρα μεγαλύτερη και από την ήττα: λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο τελικός έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη του γιαγιά, πριν προλάβει να τον δει στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του…

Με την πρόκρισή του στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, ο Τσιτσιπάς κέρδισε 750 χιλ. ευρώ, αμέτρητους νέους θαυμαστές και μία παραπάνω θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Με 7.890 βαθμούς σκαρφάλωσε από την 5η στην 4η θέση, έχοντας μπροστά του μόνο τους Τζόκοβιτς (12.313), Μεντβέντεφ (10.143) και Ναδάλ (8.630).  

Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε 18η (3.480) παρά την πρόκρισή της στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός. Μπήκε, όμως, στην πρώτη οκτάδα του Porche Race 2021 και είναι εντός τελικού αυτήν τη στιγμή, αφήνοντας εκτός μεγάλα ονόματα όπως τις Μπρέιντι, Μέρτενς και Κουντερμέτοβα.  

Οι Τσιτσιπάς και Σάκκαρη είναι στους πρώτους 56 της παγκόσμιας κατάταξης και έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εκτός από το μονό, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ως ζευγάρι και στο μεικτό διπλό!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή