Euro 2021: Ολλανδία – Αυστρία 2-0, πήραν την πρόκριση οι «οράνιε» 

Euro 2021: Ολλανδία – Αυστρία 2-0, πήραν την πρόκριση οι «οράνιε» 

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πετυχαίνοντας το «δύο στα δύο» μπροστά στο κοινό της, η Ολλανδία επικράτησε της Αυστρίας με 2-0 και εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «16» του Euro. 

Οι «οράνιε» είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το τελικό σκορ, αν αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, ειδικά στο πρώτο μέρος. 

Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 11ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση του Μέμφις Ντεπάι από τα έντεκα βήματα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Ντάμφρις από τον Αλάμπα.

Το δεύτερο γκολ των Ολλανδών ήρθε στο 67’, έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση, με τον Ντάμφρις να εκμεταλλεύεται με κοντινό πλασέ την συνεργασία των Ντεπάι και Μάλεν, που «έσπασαν» την αυστριακή άμυνα στο ανοιχτό γήπεδο. 

Μετά από δύο αγωνιστικές, οι γηπεδούχοι μετρούν έξι βαθμούς και έχουν «κλειδώσει» την πρόκριση, αντιμετωπίζοντας στην αυλαία του τρίτου ομίλου την ουραγό – και χωρίς βαθμό – Βόρεια Μακεδονία.

Το δεύτερο εισιτήριο θα κριθεί στην αναμέτρηση Αυστρίας – Ουκρανίας, με τις δύο ομάδες να είναι ισόβαθμες με τρεις βαθμούς έκαστη. 

Ολλανδία (Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64′ Ακέ), Ντάμφρις, Ντε Ρον (74′ Χράφενμπερχ), Φρ. ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65′ Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέχορστ (64′ Μάλεν), Ντεπάι (82′ Λ. ντε Γιονγκ)

Αυστρία (Φόντα): Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (83′ Λίνχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Ξ. Σλάγκερ (83′ Ονισίγουο), Λάινερ, Λάιμερ (62′ Γκρίλιτς, Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (62′ Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτνερ (70′ Λάτσαρο)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή