Euro 2021: Αυτοί είναι οι «16»

Πρόκριση-θρίλερ για Γερμανία, που θα συναντήσει την Αγγλία. Ποια τα ζευγάρια.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαμορφώθηκε πλήρως η φάση των «16» του Euro, που είναι νοκ άουτ και ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο. Τα τέσσερα τελευταία χθεσινά παιχνίδια για τον 5ο και τον 6ο όμιλο έδωσαν «σάρκα και οστά» στη συνέχεια της διοργάνωσης που αναμένεται συναρπαστική, αφού από τα οκτώ ζευγάρια που θα παλέψουν για την πρόκριση, ορισμένα παιχνίδια αναμένονται άκρως αμφίρροπα. Αγγλία – Γερμανία, Κροατία – Ισπανία και Βέλγιο – Πορτογαλία είναι αναμφίβολα ματς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και ζευγάρι τελικού.

Τα οκτώ ζευγάρια που θα τεθούν αντιμέτωπα στη φάση των «16» είναι τα εξής: Ουαλία – Δανία (26/6, 19.00), Ιταλία – Αυστρία (26/6, 22.00), Ολλανδία – Τσεχία (27/6, 19.00), Βέλγιο – Πορτογαλία (27/6, 22.00), Κροατία – Ισπανία (28/6, 19.00), Γαλλία – Ελβετία (28/6, 22.00), Αγγλία – Γερμανία (29/6, 19.00), Σουηδία – Ουκρανία (29/6, 22.00).

Δραματική ήταν η εξέλιξη των δύο χθεσινοβραδινών αγώνων του 6ου ομίλου, με συνεχείς εναλλαγές σκορ και συναισθημάτων. 

Οι Γερμανοί έπαιξαν με τη φωτιά με τους Ούγγρους και μέχρι το 84΄ ήταν εκτός διοργάνωσης. Ομως το γκολ του Γκορέτσκα σε εκείνο το σημείο, με το οποίο ισοφάρισαν σε 2-2, τους αρκούσε για να πάρουν το εισιτήριο αφήνοντας εκτός τους Μαγυάρους που προηγήθηκαν δις: στο 11΄ με τον Σαλάι και στο 68΄ με τον Σέφερ, όμως η ομάδα του  Λεβ ισοφάρισε στο 66΄ με τον Χάβερτς και στο φινάλε.

Η Γαλλία με την Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Ρονάλντο (31΄, 60΄) με πέναλτι και Μπενζεμά (45΄+3΄ πέν., 47΄). Οι παίκτες του Σάντος πήραν το προβάδισμα στο 31΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο και ο Μπενζεμά ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο επιθετικός της Ρεάλ στο 47΄ έβαλε τους «τρικολόρ» μπροστά στο σκορ με εξαιρετικό πλασέ, όμως και πάλι ο Ρονάλντο σκόραρε με πέναλτι ισοφαρίζοντας στο 60΄.  

Η Ισπανία συνέτριψε με 5-0 τη Σλοβακία που είχε περάσει ήδη στην επόμενη φάση, κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, και προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 5ο όμιλο.

Ο τερματοφύλακας της Σλοβακίας, Μάρτιν Ντουμπράβκα, στο 30΄ –κι ενώ στο 12΄ είχε αποκρούσει πέναλτι του Μοράτα– με απίστευτη γκάφα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ανοίγοντας τον «χορό» των γκολ. Αυτό ήταν το έβδομο αυτογκόλ που επιτυγχάνεται στο τρέχον Euro. Τόσα, αθροιστικά, είχαν σημειωθεί στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις. Λαπόρτ (45΄+3΄), Σαράμπια (56΄), Τόρες (67΄) και Κούτσκα (71΄ αυτογκόλ) έδωσαν πανηγυρικό τόνο στη νίκη των «φούριας ρόχας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή