Πιτίνο: «Διαφορετικοί, αλλά με ενέργεια»

Πιτίνο: «Διαφορετικοί, αλλά με ενέργεια»

Η Εθνική του Πιτίνο βρίσκεται ήδη σε κατεύθυνση Προολυμπιακού και Καναδά.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα είναι κάτι ωραίο. Πάμε, Ελλάδα!» ήταν τα λόγια που διάλεξε ο Ρικ Πιτίνο για να αναστρέψει το βαρύ κλίμα λόγω των πολλών απουσιών και να μεταφέρει μια αύρα αισιοδοξίας, λίγες ώρες πριν μπει μαζί με τους παίκτες του στο αεροπλάνο για να διεκδικήσουν το μονάκριβο εισιτήριο που δίνει το Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτώριας. 

Ο Αμερικανός τεχνικός και οι παίκτες του αναμενόταν να είναι από το πρωί στον «αέρα» προς τον Καναδά και παρότι ο… περονόσπορος των τραυματισμών κράτησε στην Ελλάδα τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπαπέτρου, η «επίσημη αγαπημένη» θα κυνηγήσει άλλο ένα μικρό «θαύμα» κι ας μην έχει ούτε τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο που μάχονται με τους Μιλγουόκι Μπακς για τον τίτλο στο ΝΒΑ. 

«Ηταν μια αρχή με μεγάλη εμπειρία και θρυλικά ταλέντα. Τώρα φεύγουμε για τον Καναδά ως μια τελείως διαφορετική ομάδα, νέα και με ενέργεια. Πολύ καλά παιδιά μου έδωσαν ό,τι έχουν. Θα είναι κάτι ωραίο. Πάμε, Ελλάδα!» ήταν η ανάρτηση του Πιτίνο στο Twitter, περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με όσα είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα σε εκδήλωση χορηγών: «Κοιμάμαι ήσυχος, γιατί όλοι οι παίκτες δίνουν το 100%. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και θα είμαστε έτοιμοι. Εχουμε πολλά νέα παιδιά. Ο Σλούκας και ο Καλάθης θα είναι οι ηγέτες μας και θα μας οδηγήσουν στη Γη της Επαγγελίας»!  

Αισιόδοξοι ήταν και οι δύο «σημαιοφόροι» της ελληνικής αποστολής. «Θέλουμε να το διασκεδάσουμε και να παίξουμε ως ομάδα. Εχουμε πολλά νέα παιδιά, με υψηλό κίνητρο, που κυνηγούν μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι η ενδέκατη χρονιά μου στην Εθνική και είναι τιμή μου να εκπροσωπώ την Ελλάδα δίπλα σε μεγάλους παίκτες», δήλωσε ο Νικ Καλάθης, με τον Κώστα Σλούκα να προσθέτει: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου, κάτι που κάνω από τα 12-13 μου χρόνια. Υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά αυτές είναι για τους αδύναμους. Και οι 12 θα πάμε για να παλέψουμε, να παίξουμε μεστά και ώριμα για τις πιθανότητές μας απέναντι σε καλές ομάδες». 

Στην αποστολή μετέχουν και οι Κατσίβελης, Λαρεντζάκης, Γιαννόπουλος, Ρογκαβόπουλος, Κασελάκης, Χρυσικόπουλος, Μήτογλου, Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο και Καββαδάς.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή