Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πέταξαν» για Ιαπωνία οι πρώτοι αθλητές μας

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πέταξαν» για Ιαπωνία οι πρώτοι αθλητές μας

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αθλητές της κωπηλασίας είναι οι πρώτοι εκπρόσωποι της χώρας μας που «πέταξαν» για την Ιαπωνία προκειμένου να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην κορυφαία αθλητική η ελληνική κωπηλασία θα εκπροσωπηθεί από μία νεανική ομάδα αθλητών που, ήδη, έχουν πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς διοργανώσεις. Πρόκειται για τους Στέφανο Ντούσκο (σκιφ), Αννέτα Κυρίδου (σκιφ) και Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου (δίκωπος άνευ).

Οι κωπηλάτες μας, μαζί με τους προπονητές Τζιάνι Ποστιλιόνε και Γιώργο Φωτίου, θα μείνουν για 20 ημέρες στη λίμνη Τογιάμα (300 χλμ. βορειοδυτικά του Τόκιο) προκειμένου να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους αλλά και να συνηθίσουν τις καιρικές συνθήκες της Ιαπωνίας. «Έχω κάνει καλή προετοιμασία έχω μπει στην τελική ευθεία. Το θέμα της πανδημίας δε με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί τα μέτρα που έχουν πάρει οι διοργανωτές είναι πολύ καλά. Επίσης είμαστε και εμβολιασμένοι. Οι αντίπαλοί μου είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Πρώτος μου στόχος είναι η πρόκριση στους ημιτελικούς, και, στη συνέχεια, στον τελικό», δήλωσε ο Σέφανος Ντούσκος, ο οποίος θα είναι ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.   

Οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου θεωρούνται από τις κορυφαίες νεαρές αθλήτριες της κωπηλασίας στον κόσμο. Θα αγωνιστούν στη δίκωπο άνευ, και, σύμφωνα με τις προηγούμενες επιτυχίες τους, ο πήχης έχει μπει ψηλά. «Είμαστε έτοιμες και ψυχολογικά και σωματικά να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι στους Ολυμπιακούς αγώνες και πιστεύω ότι θα φέρουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Η προετοιμασία μας θα συνεχιστεί στην Ιαπωνία το πρώτο 20ήμερο που θα είμαστε εκεί για να προσαρμοστούμε και στις αλλαγές. Οι προσδοκίες μας είναι ψηλές , θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε θα πάμε βήμα -βήμα και αγώνα με αγώνα», δήλωσαν κατά την αναχώρησή τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αδελφή της Μαρίας Κυρίδου, η Αννέτα: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους ήρθε αυτή η στιγμή. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ακριβώς τι γίνεται. Νιώθω πολύ έτοιμη και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο δεν πάω με κάποιο όνειρο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται θα πηγαίνω βήμα-βήμα για να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ»   

Ο «αρχιμάστορας των επιτυχιών» Τζιάνι Ποστιλιόνε είναι έτοιμος για να δουλέψει με τους κωπηλάτες μας τις λεπτομέρειες ώστε η ελληνική κωπηλασία να βρεθεί και πάλι στο βάθρο. «Μπορώ  με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην κωπηλασία που θα κάνουμε καμπ προετοιμασίας στην Ιαπωνία. Οι περισσότερες δε θα κάνουν κάτι αντίστοιχο γιατί δεν έχουν τη δική μας καλή οργάνωση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι οι τελικοί. Κι όταν φτάσουμε στους τελικούς, ξέρω ότι τα παιδιά έχουν μαχητικό πνεύμα και θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες που έχουν για διάκριση. Είμαστε έτοιμοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή