Σαν να πήραν το τρόπαιο πανηγυρίζουν στην Αγγλία

Σαν να πήραν το τρόπαιο πανηγυρίζουν στην Αγγλία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόλυτη έκσταση βιώνει από προχθές το απόγευμα η Αγγλία, μετά το 2-0 επί της Γερμανίας, την πρώτη νίκη της επί της… αιωνίου αντιπάλου της σε φάση νοκ-άουτ μεγάλης διοργάνωσης εδώ και 55 χρόνια. Κι αν δεν πάρει το τρόπαιο, η νίκη αυτή θα της μείνει για πάντα.

«Πρέπει πια να αφήσω την ατάκα εκείνη στην άκρη, ότι στο τέλος νικούν οι Γερμανοί», έγραψε στο Twitter ο βετεράνος επιθετικός και νυν τηλεσχολιαστής Γκάρι Λίνεκερ, όταν σταμάτησε να χοροπηδά με τους υπόλοιπους Αγγλους (Ρίο Φέρντιναντ, Αλαν Σίρερ κ.ά.) που περιέγραφαν το ματς στο Γουέμπλεϊ για το BBC.

«Τέλος στα 55 χρόνια πόνου», έγραψε η Sun, που άφησε κατά μέρος την πρότερη στοχοποίηση του προχθεσινού σκόρερ Ραχίμ Στέρλινγκ και τον έβαλε στην πρώτη σελίδα της – μόνη από τις αγγλικές εφημερίδες, αφού οι άλλες επέλεξαν τον λευκό Χάρι Κέιν… «Εμάς πάντως δεν μας νίκησαν» είπε με δόση… ξινίλας η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον.

Οσο για τη Γερμανία, ο προπονητής Γιόαχιμ Λεβ αποχωρεί όπως είχε προγραμματιστεί, με την εικόνα του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2014 να μην έχει ξεθωριάσει παρά τις πρόσφατες αποτυχίες, και τον διάδοχό του Χάνζι Φλικ να αναλαμβάνει να αναγεννήσει τη «Νασιονάλμανσαφτ» εγκαίρως, καθώς σε μόλις 16 μήνες αρχίζει το Μουντιάλ στο Κατάρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή