Ο παίκτης που αγωνίστηκε για Εθνική Ουαλίας και Μπάγερν σε… μια μέρα!

Ο παίκτης που αγωνίστηκε για Εθνική Ουαλίας και Μπάγερν σε… μια μέρα!

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σεζόν 2020-21 ήταν εξοντωτική για τους ποδοσφαιριστές, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει και την απόδοση τους στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με την πίεση που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό ημερολόγιο, όλοι έπρεπε να συνηθίσουν σε ένα γεμάτο πρόγραμμα αγώνων. Γεμάτο φυσικά, ήταν και το πρόγραμμα του… στοιχήματος. Στην βετ365 για παράδειγμα, υπήρχαν διαρκώς πάρα πολλοί αγώνες για στοίχημα, κάτι που συνεχίζει να ισχύει!

Για τους μεγάλους συλλόγους που αγωνίζονται στην Ευρώπη τα παιχνίδια ήταν non-stop, ενώ υπάρχουν παραδείγματα όπως αυτό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σε μια εβδομάδα του Μαΐου αγωνίστηκε τρεις φορές. Ωστόσο, αυτό θα ήταν εύκολο για τον Μαρκ Χιουζ, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή των “κόκκινων διαβόλων” που φόρεσε τη φανέλα της Γιουνάιτεντ από το 1980 έως το 1986 αλλά και από το 1988 έως το 1995. Ο Χιουζ κέρδισε δυο πρωταθλήματα, τρία FA Cups με τη Μάντσεστερ, ενώ κάποτε έπαιξε δυο παιχνίδια για δυο ομάδες σε δυο χώρες μέσα σε εννέα ώρες.

Ήταν Νοέμβριος του 1987 θυμάται ο Χιουζ, ο οποίος αναφέρει για το γεγονός σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Betfair: “Μόλις αποκτήθηκα από την Μπάγερν Μονάχου με τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα μια εβδομάδα νωρίτερα. Αγωνίστηκα με την Μπάγερν το Σάββατο και στη συνέχεια έπρεπε να ενσωματωθώ στην αποστολή της Εθνικής Ουαλίας”. Ένας από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ρώτησε τον Χιουζ: “Η Μπάγερν είχε ματς Κυπέλλου την Τετάρτη κόντρα στην Μπορούσια. Θα μπορούσες να παίξεις μετά παιχνίδι με την Ουαλία και μετά να ξαναπαίξεις για την Μπάγερν;”

“Εκείνη την ημέρα η Ουαλία ηττήθηκε από την Τσεχοσλοβακία εκτός έδρας, ενώ η απόσταση από το Μόναχο δεν ήταν μεγάλη. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα δεν ήμουν στην καλύτερη μου κατάσταση. Εκείνο το παιχνίδι διεξήχθη στις 12 ή στη μία το μεσημέρι. Έπρεπε στη συνέχεια να επιστρέψω με αεροπλάνο στο Μόναχο για να προλάβω το επόμενο παιχνίδι. Έφτασα στο ημίχρονο του αγώνα. Ετοιμάστηκα και στο 60’ της αναμέτρησης πέρασα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θυμάμαι να άγγιξα την μπάλα σε εκείνο το παιχνίδι. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα ήμουν πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες γιατί έπαιξα δυο παιχνίδια σε μια μέρα. Έκλεψα τη δόξα του Μάικλ Ρουμενίγκε που είχε σκοράρει δυο γκολ”.

“Θυμάμαι ότι όλοι οι παίκτες της Γκλάντμπαχ με κοιτούσαν άναυδοι και σίγουρα σκεφτόντουσαν “πως κατάφερε να είναι εδώ;”. “Νομίζω ότι αυτό που έκανα εκείνη τη μέρα με βοήθησε να αναπτύξω μια καλή σχέση με τους φιλάθλους της Μπάγερν, οι οποίοι είδαν ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες ήμουν εκεί για να κερδίσω το παιχνίδι για αυτούς”.

Ήταν ένας πιστός παίκτης τόσο για την Ουαλία, όσο και για τους συλλόγους στους οποίους αγωνίστηκε. Ωστόσο, το μεγαλύτερο του παράπονο είναι ότι δεν κατάφερε ποτέ να προκριθεί με την Ουαλία σε ένα μεγάλο τουρνουά. “Ήταν πάντα δύσκολο για την Ουαλία να προκριθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση. Πάντα τερματίζαμε στην τελευταία θέση ενός γκρουπ. Πάντα είχαμε καλύτερες ομάδες να ανταγωνιστούμε, όπως τις Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία. Μάλιστα βρέθηκα τρεις φορές σε πλέι οφ, δυο ως παίκτης και μια ως προπονητής της Ουαλίας, ωστόσο ήταν απογοητευτικές στιγμές”.

“Όταν ήμουν προπονητής είχαμε παιχνίδι πλέι οφ με τη Ρωσία. Το πρώτο ματς έληξε 0-0. Στη ρεβάνς γνωρίσαμε εντός έδρας ήττα με 1-0. Ήταν μια οδυνηρή ήττα. Δεν μπόρεσα ποτέ να ξαναδώ αυτό το παιχνίδι”, ανέφερε ο Χιουζ.

Τώρα η Ουαλία έχει καταφέρει να προκριθεί δυο διαδοχικές φορές σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: “Αυτή τη φορά υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες, μετά τις καλές εμφανίσεις της ομάδας στο προηγούμενο Euro. Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε την προηγούμενη φορά. Ωστόσο, έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως ο Γκάρεθ Μπέιλ. Μπορούμε να κοντράρουμε ομάδες στη νοκ – άουτ φάση και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση”, ανέφερε κλείνοντας ο Χιουζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή