Ποδόσφαιρο: Οι Ενώσεις έστειλαν μήνυμα εν όψει ολιστικής

Ποδόσφαιρο: Οι Ενώσεις έστειλαν μήνυμα εν όψει ολιστικής

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα ημέρες πριν από την έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ, όπου η Ομοσπονδία θα κληθεί να τροποποιήσει το καταστατικό της βάσει της ολιστικής μελέτης των FIFA/UEFA, στη χθεσινή εκτελεστική επιτροπή στάλθηκε το μήνυμα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Στο πάρκο Γουδί είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν και να περάσουν καινοτομίες που εισηγείται η μελέτη, αλλά σε καμία περίπτωση να την εφαρμόσουν πιστά όπως επιθυμεί η Πολιτεία.
Και κυρίως οι Ενώσεις δεν είναι διατεθειμένες να χάσουν τα οφίτσιά τους, διατηρώντας τον κυρίαρχο ρόλο στη λήψη των αποφάσεων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες, ωστόσο στο προς ψήφιση σχέδιο οι πληροφορίες αναφέρουν πως:

• Δεν θα προβλέπεται η εκπροσώπηση των διαιτητών στην Ε.Ε. όπως και η σύσταση Ενωσης Διαιτητών ώστε να γίνει μέλος της Γ.Σ.

• Οι νέες Ενώσεις που θα συσταθούν (ποδοσφαιριστών, γυναικείου ποδοσφαίρου, προπονητών κ.ά.) θα έχουν από μία ψήφο στη Γ.Σ. και όχι από δύο.

• Για την υποχρεωτική παρουσία γυναίκας στην Ε.Ε. η πρόταση θα είναι να υπάρχει από το 2024 και όχι άμεσα.

• Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την οποία η ολιστική μελέτη τη θέλει αναβαθμισμένη, απαρτιζόμενη και από εκπροσώπους του Big-4, η Ε.Ε. θεωρεί πως πρέπει να έχει εισηγητικό χαρακτήρα. Πρότασή της είναι σε αυτή να υπάρχει ένας εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ και όχι δύο που προέβλεπε το αρχικό κείμενο.

Αντίθετα, πέρασε η είσοδος των β΄ ομάδων των τεσσάρων ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) της ΣΛ1 στο νέο πρωτάθλημα της ΣΛ2, εγκρίθηκαν ο πειθαρχικός κώδικας, ο ΚΑΠ,  ο κανονισμός αδειοδότησης, ο κανονισμός λειτουργίας δικαστικών οργάνων και ο κανονισμός λειτουργίας διαιτητικού δικαστηρίου.

Επίσης εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024) με τη συμμετοχή 72 ομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή