ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποδόσφαιρο: Οι Ενώσεις έστειλαν μήνυμα εν όψει ολιστικής

Ποδόσφαιρο: Οι Ενώσεις έστειλαν μήνυμα εν όψει ολιστικής

Δέκα ημέρες πριν από την έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ, όπου η Ομοσπονδία θα κληθεί να τροποποιήσει το καταστατικό της βάσει της ολιστικής μελέτης των FIFA/UEFA, στη χθεσινή εκτελεστική επιτροπή στάλθηκε το μήνυμα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Στο πάρκο Γουδί είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν και να περάσουν καινοτομίες που εισηγείται η μελέτη, αλλά σε καμία περίπτωση να την εφαρμόσουν πιστά όπως επιθυμεί η Πολιτεία.
Και κυρίως οι Ενώσεις δεν είναι διατεθειμένες να χάσουν τα οφίτσιά τους, διατηρώντας τον κυρίαρχο ρόλο στη λήψη των αποφάσεων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες, ωστόσο στο προς ψήφιση σχέδιο οι πληροφορίες αναφέρουν πως:

• Δεν θα προβλέπεται η εκπροσώπηση των διαιτητών στην Ε.Ε. όπως και η σύσταση Ενωσης Διαιτητών ώστε να γίνει μέλος της Γ.Σ.

• Οι νέες Ενώσεις που θα συσταθούν (ποδοσφαιριστών, γυναικείου ποδοσφαίρου, προπονητών κ.ά.) θα έχουν από μία ψήφο στη Γ.Σ. και όχι από δύο.

• Για την υποχρεωτική παρουσία γυναίκας στην Ε.Ε. η πρόταση θα είναι να υπάρχει από το 2024 και όχι άμεσα.

• Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την οποία η ολιστική μελέτη τη θέλει αναβαθμισμένη, απαρτιζόμενη και από εκπροσώπους του Big-4, η Ε.Ε. θεωρεί πως πρέπει να έχει εισηγητικό χαρακτήρα. Πρότασή της είναι σε αυτή να υπάρχει ένας εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ και όχι δύο που προέβλεπε το αρχικό κείμενο.

Αντίθετα, πέρασε η είσοδος των β΄ ομάδων των τεσσάρων ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) της ΣΛ1 στο νέο πρωτάθλημα της ΣΛ2, εγκρίθηκαν ο πειθαρχικός κώδικας, ο ΚΑΠ,  ο κανονισμός αδειοδότησης, ο κανονισμός λειτουργίας δικαστικών οργάνων και ο κανονισμός λειτουργίας διαιτητικού δικαστηρίου.

Επίσης εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024) με τη συμμετοχή 72 ομάδων.