ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιταλία: Η Squadra Azzurra στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι ζήτησε από την αστυνομία να μπορέσει να ανέβει, η ομάδα, σε τουριστικό πούλμαν

Ιταλία: Η Squadra Azzurra στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι

Η Squadra Azzurra έφτασε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος περίμενε την ομάδα στον εξωτερικό χώρο, στην πλατεία Κολόνα.

Κατά την διαδρομή από το προεδρικό μέγαρο, μέχρι το Παλάτσο Κίτζι, οι παίκτες του Μαντσίνι βρίσκονταν σε κλειστό πούλμαν. Πλήθος κόσμου, από το πεζοδρόμιο, θέλησε να τους επευφημήσει, έστω και αν δεν είχε γίνει γνωστό, από πού ακριβώς θα περνούσε το πούλμαν. 

Όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, παρά το ότι το υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί να οργανωθεί ο προγραμματισμένος «γύρος του θριάμβου», λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό, οι παίκτες ζήτησαν να βρεθεί μια «μέση λύση». 

Ιταλία: Η Squadra Azzurra στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι-1

Ειδικότερα, ο χθεσινός σκόρερ, Λεονάρντο Μπονούτσι, σύμφωνα με την Rai φέρεται να ζήτησε να μπορέσουν να ανέβει η ομάδα -μετά την τελετή στο κυβερνητικό μέγαρο- σε ένα ανοικτό πούλμαν και να δείξει του κύπελλο στους φιλάθλους, με μια σύντομη βόλτα. 

«Η επιτυχία αυτή είναι εξαιρετική. Σήμερα μπήκατε στην ιστορία, με τις πάσες και με τις αποκρούσεις σας, που ήταν μοναδικές. Και βέβαια με το ισχυρό πνεύμα της ομάδας, το οποίο οφείλεται στον προπονητή, τον Ρομπέρτο Μαντσίνι», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι. 

Ιταλία: Η Squadra Azzurra στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι-2

«Ο αθλητισμός μας βοηθά να ονειρευόμαστε, καταπολεμά τον ρατσισμό και αποτελεί μέσο κοινωνικής εξέλιξης . Είστε κύρια σημεία αναφοράς μας», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Ιταλία: Η Squadra Azzurra στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι-3