Ολυμπιακοί Αγώνες: Self service στα μετάλλια

Ολυμπιακοί Αγώνες: Self service στα μετάλλια

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κάθε διεθνή αθλητική διοργάνωση είθισται οι αξιωματούχοι ή διακεκριμένα πρόσωπα να δίνουν στους πρωταθλητές τα μετάλλια τους. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Covid 19 θα ισχύσει για τα μετάλλια το… self service. Οι αθλητές θα τα παίρνουν μόνοι τους από τον δίσκο και θα τα φοράνε οι ίδιοι στον λαιμό τους.

Η διοργάνωση «Τόκιο 2020» δεν θα θυμίζει, σε ότι αφορά τα τελετουργικά και όχι μόνο, σχεδόν σε τίποτα τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμα και στις τελετές απονομής των μεταλλίων. Αυτή τη φορά οι αθλητές και οι αθλήτριες θα φοράνε οι ίδιοι τα μετάλλια ενώ οι επίσημοι, που υπό κανονικές συνθήκες θα τα έδιναν, θα βρίσκονται σε… κοινωνική απόσταση. Φυσικά, δεν θα υπάρχουν ούτε χειραψίες, ούτε συγχαρητήρια. Αξίζει να θυμίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε στο τελικό του EURO στο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν έδωσε ο ίδιος τα μετάλλια στους παίκτες.   

«Το πρόσωπο που θα τοποθετήσει τα μετάλλια στον δίσκο θα το κάνει με γάντια που θα έχουν απολυμανθεί, έτσι ώστε ο αθλητής να είναι σίγουρος ότι κανένας δεν έχει αγγίξει πριν από αυτόν το μετάλλιο του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Με τους θεατές να μην υπάρχουν στις κερκίδες θα επιστρατευτεί η τεχνολογία ώστε τα άδεια γήπεδα να μοιάζουν… ηχητικά γεμάτα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ χαρακτήρισε «συναρπαστικό» το ηχοσύστημα. Σε κάποιες περιπτώσεις, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα μετά τον αγώνα να μιλήσουν με συγγενείς τους και η συνομιλία τους θα προβληθεί μέσα από τις οθόνες που θα υπάρχουν στα στάδια. Επίσης, οι φίλαθλοι θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα διάρκειας έως έξι δευτερολέπτων, τα οποία επίσης θα προβάλλονται στον αγωνιστικό χώρο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή