Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες

Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες

Στα πιο όμορφα Ολυμπιακά Χωριά συγκαταλέγεται το Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα πιο όμορφα Ολυμπιακά Χωριά συγκαταλέγεται το Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο. Βρίσκεται στην αποβάθρα Χαρούμι και, ήδη, φιλοξενεί τους πρώτους ολυμπιακούς επισκέπτες. Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει φέρει πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών Αποστολών να έχουν διακοσμήσει τα συγκροτήματα ό που θα μένουν οι αθλητές προκειμένου οι ελεύθερες ώρες να κυλάνε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα. 

Η λέξη χαρούμι στα ιαπωνικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάτι ηλιόλουστο και όμορφο. Και με αυτό τον τρόπο μπορεί να περιγραφεί και το Ολυμπιακό Χωριό που βρίσκεται στην περιοχή Χαρούμι. Η Covid-19 έχει επιβάλλει πολλούς περιορισμούς και σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει προηγούμενες διοργανώσεις. Κάθε άνθρωπος που θα κινείται σε αυτό τον χώρο θα υποβάλλεται καθημερινά σε τεστ, η ώρα παραμονής σε κοινόχρηστους χώρους θα είναι περιορισμένη ενώ υπάρχει… πρωτόκολλο ακόμα και για το πώς και πόσοι θα περπατάνε στα πεζοδρόμια του Χωριού.  

Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-1
Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-2
Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-3
Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-4

«Είναι το ωραιότερο Χωριό που έχω δει. Η θέα από τα δωμάτια είναι εντυπωσιακή και το φαγητό απίθανο», δήλωσαν εργαζόμενοι από το Ολυμπιακό Χωριό στο kathimerini.gr.

Οι αθλητές, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Χωριό, τις περισσότερες ώρες θα τις περνάνε στο συγκρότημα όπου είναι τα δωμάτιά τους. Οι επισκέψεις σε συγκροτήματα άλλων χωρών απαγορεύονται και κάθε ολυμπιακή ομάδα θα βρίσκεται στη δική της «φούσκα». Έτσι, πολλοί από τους ιθύνοντες των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών φρόντισαν να τα διακοσμήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να παραπέμπουν στις χώρες τους προκειμένου η παραμονή να είναι ευχάριστη. 

Από τα πιο εντυπωσιακά διακοσμημένα συγκροτήματα είναι της Αυστραλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, του Καναδά και της Ελβετίας. Στον χώρο όπου θα μένουν οι αθλητές της Αυστραλίας έχουν κατασκευάσει καγκουρό, ο Καναδάς έχει τον χαρακτηριστικό τάρανδο, στης Μεγάλης Βρετανίας τις κατοικίες υπάρχει ο κόκκινος τηλεφωνικός θάλαμος ενώ οι Ελβετοί προβάλλουν, μέσα από κατασκευές, τα τυριά για τα οποία φημίζεται η χώρα.

Τα διαμερίσματα είναι λιτά αλλά με οικολογικά μηνύματα. Τα κρεβάτια κατασκευάστηκαν από πεπιεσμένο χαρτόνι, τα στρώματα από πολυαιθυλένιο και μετά τους Ολυμπιακούς θα χρησιμοποιηθούν για πλαστικά προϊόντα. Στους ίδιους χώρους θα φιλοξενηθούν, στη συνέχεια, και οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-5

Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-6

Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-7

Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-8

Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-9

Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-10

Τόκιο 2020: Η «Κ» στο Ολυμπιακό Χωριό – Φωτογραφίες-11

Τελευταίες ειδήσεις   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή