Σε μπελάδες μπήκε η ΑΕΚ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαβορί μόνο στα χαρτιά και όχι στο γήπεδο εμφανίστηκε η ΑΕΚ, γνωρίζοντας ήττα με 2-1 από τη Βελέζ στο Μόσταρ της Βοσνίας, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της για τη νέα περίοδο. Το εκτός έδρας γκολ δεν της δίνει πλεονέκτημα και για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Κόνφερανς Λιγκ χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα.  

Το γρήγορο γκολ του Ανσαριφάρντ στο 12΄ έπειτα από ασίστ του Αλμπάνη άνοιξε τον δρόμο, αλλά η ισοφάριση ήλθε μόλις ενάμισι λεπτό αργότερα, μ’ ένα υπέροχο σουτ του Πρσες. Ο Ανσαριφάρντ πέτυχε κι άλλο γκολ στο 42΄ που κακώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ (δεν υπάρχει VAR στα προκριματικά), η κεφαλιά του Τζαβέλα «έγλειψε» το οριζόντιο της Βελέζ στο 49΄ και όλα στράβωσαν ακόμα περισσότερο όταν στο 52΄ ο Ζαΐμοβιτς έκανε ύστερα από… σπόντες το 2-1. 

Η πίεση της ΑΕΚ για την ισοφάριση έφερε μόλις 2-3 καλές στιγμές, χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στους γηπεδούχους. Οι Βόσνιοι γύρισαν πίσω, έδωσαν χώρους και με όπλο την καλή αμυντική λειτουργία τους θα έλθουν στην Αθήνα με πλεονέκτημα ενός γκολ, απέναντι σε μια ΑΕΚ που καλείται να διαχειριστεί και το άγχος της. 

ΒΕΛΕΖ: Μπογκντάνοβιτς, Οβτσίνα, Ζελίκοβιτς, Ισιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Πρσες (74΄ Ολβιν), Τσόσιτς (85΄ Ράντοβιτς), Αντουσιτς (68΄ Γκεοργκίεβιτς), Μπραντάο (85΄ Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (68΄ Βεχάμποβιτς).
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (59΄ Μιτάι), Σιμάνσκι, Σάκχοφ (80΄ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (59΄ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (68΄ Αραούχο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή