Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής αγωνίστηκε με Covid19

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής αγωνίστηκε με Covid19

«Η «φούσκα» έχει σπάσει» είχαν δηλώσει ιατρικοί φορείς της Ιαπωνίας αναφερόμενοι στο Ολυμπιακό Χωριό και καθημερινά επιβεβαιώνονται.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η «φούσκα» έχει σπάσει» είχαν δηλώσει ιατρικοί φορείς της Ιαπωνίας αναφερόμενοι στο Ολυμπιακό Χωριό και καθημερινά επιβεβαιώνονται. Ο Ολλανδός κωπηλάτης Φιν Φλόριιν πήρε μέρος στους προκριματικούς του σκιφ και, στη συνέχεια, βρέθηκε θετικός στην Covid 19.  

Το θετικό κρούσμα του αθλητή ανακοίνωσε η ομοσπονδία της χώρας του. Έτσι, σύμφωνα με τους κανονισμούς ο Ολλανδός πρωταθλητής αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης και το ταξίδι του στο ολυμπιακό όνειρο τελείωσε. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Φλόριιν δεν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους προημιτελικούς και σήμερα θα αγωνιζόταν στα ρεπεσάζ. Ο Φιν Φλόριιν είναι γιος ενός κορυφαίου Ολλανδού κωπηλάτη του Ρόναλντ Φλόριιν που είχε αναδειχθεί δύο φορές χρυσός ολυμπιονίκης στο διπλό σκιφ (1988, 1996). 

Ο κωπηλάτης δεν είναι το πρώτο κρούσμα στην αποστολή της Ολλανδίας. Πριν από λίγες ημέρες άλλοι δύο Ολλανδοί είχαν βρεθεί θετικοί. «Έχουμε μία νέα μόλυνση στην ομάδα. Ένας νεαρός αθλητής μας δεν θα συνεχίσει», δήλωσε ο παλαιός διακεκριμένος κολυμβητής Πίτερ Βαν Ντε Χούγκεμπαντ και νυν αρχηγός της αποστολής της Ολλανδίας. Ως κολυμβητής ο Χούγκεμπαντ είχε κατακτήσει, μεταξύ άλλων, δύο χρυσά και δύο χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή