Νέα πρόκληση για την εθνική πόλο

Νέα πρόκληση για την εθνική πόλο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίς τα ξημερώματα για την Ελλάδα άρχισαν και σήμερα οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών. Εννέα πρωταθλητές από ατομικά αθλήματα και η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών βρίσκονται σε στάδια, πισίνες και θαλάσσιους στίβους της Ιαπωνίας. 

Τα παιχνίδια των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη (05.00) στο τένις και η προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη (04.00) στο πινγκ πονγκ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, άνοιξαν την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών. Λίγη ώρα μετά τις 05.00, ο Αλέξης Ντανατσίδης αντιμετωπίζει στον προκριματικό γύρο των 81 κ. του τζούντο τον Αντουάν Βαλουά Φορτιέ από τον Καναδά. Εφόσον προκριθεί θα συνεχίσει να αγωνίζεται στις αναμετρήσεις της υπόλοιπης ημέρας. 

Στις 09.30, η Εθνική ομάδα των ανδρών στο πόλο θα βρει απέναντί της άλλο ένα μεγαθήριο του παγκοσμίου πόλο, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία. Η νίκη επί της Ουγγαρίας έδειξε ότι οι διεθνείς μας βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Οπως έχουν δηλώσει, στόχος τους είναι η τετράδα και κοιτούν κάθε αγώνα ξεχωριστά.
Στην Ενοσίμα συνεχίζονται οι ιστιοπλοϊκές κούρσες. Η Βασιλεία Καραχάλιου (06.05) θα προσπαθήσει να διατηρήσει όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Βρίσκεται στη 2η θέση των Λέιζερ Ράντιαλ, αλλά απομένουν ακόμη έξι κούρσες. Στα Φινν (07.05) θα κάνει «πρεμιέρα» ο Γιάννης Μιτάκης, ο οποίος, παρά την περιπέτεια με την πανδημία, είναι έτοιμος να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από αυτά που έχει πετύχει σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Ο Απόστολος Χρήστου θα κολυμπήσει (13.16) στους προκριματικούς των 100 μ. ελεύθερο. Λίγη ώρα αργότερα, οι Δημήτρης Μάρκος (14.21) και Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης (14.31) θα «πέσουν» στις προκριματικές σειρές στα 800 μ. ελεύθερο.

• Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εκτός από τα θετικά δείγματα κορωνοϊού υπάρχουν και αυτά από απαγορευμένες ουσίες. Η πρωταθλήτρια του τριάθλου από την Ουκρανία Γιούλια Γελιστράτοβα αποκλείστηκε καθώς βρέθηκε θετική σε ερυθροποιητίνη. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου σε έναν αγώνα που έγινε στην πατρίδα της 33χρονης αθλήτριας και ήταν ενταγμένος στη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου. Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν υπερβεί, συνολικά, τα 130. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέτρεψε στους αθλητές που βρίσκονται πάνω στο βάθρο να αφαιρούν τις μάσκες τους προκειμένου να βγάζουν φωτογραφίες. Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο για 30 δευτερόλεπτα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή