Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τρόπαιο του NBA και …μπασκετάκι στα Σεπόλια

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Τρόπαιο του NBA και …μπασκετάκι στα Σεπόλια

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άφιξη του κυπέλλου του πρωταθλητή του NBA αναμένουν οι φίλοι του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια και στου Ζωγράφου, με τους Έλληνες μπασκετμπολίστες να προαναγγέλλουν και παιχνίδι στις μπασκέτες της παλιάς τους γειτονιάς.

Κατά τις δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, στο «Ελ. Βενιζέλος», Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο τόνισαν πως δυσκολεύονται ακόμη και τώρα να πιστέψουν αυτό που πέτυχαν με το Μιλγουόκι, ενώ ο Greek Freak τόνισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στα Σεπόλια, στο γηπεδάκι της γειτονιάς που μεγάλωσε, μαζί με το τρόπαιο των Μπακς και θα περιμένει τα παιδιά που θέλουν να του σφίξουν το χέρι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, όλους όσοι μας στήριξαν για να πάμε στο ΝΒΑ και να ζήσουμε το όνειρό μας. Είμαστε χαρούμενοι που γυρίσαμε για να δούμε τους φίλους μας και την οικογένειά μας. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να φέρουμε το Κύπελλο μαζί, γιατί ήταν ολόκληρη διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που ένα από τα μεγαλύτερα τρόπαια στον κόσμο είναι στην Ελλάδα. Είναι κάτι απίστευτο. Δεν ξέρω πόσες ημέρες θα μείνουμε, αλλά σίγουρα θα το πάω πίσω στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου, στα μέρη που μεγαλώσαμε».

Σχετικά με την επίτευξη του στόχου της κατάκτησης του τίτλου του πρωταθλητή ΝΒΑ, ο ΜVP των τελικών, Γιάννης Αντετοκούνμπο, επεσήμανε: «Είναι μία απίστευτη διαδρομή. Είχα ανθρώπους δίπλα μου που με βοήθησαν, με πίστεψαν πως μπορώ να γίνω καλύτερος. Το να είσαι πρωταθλητής ΝΒΑ είναι συγκλονιστικό συναίσθημα. Το καλύτερο συναίσθημα που έχω βιώσει έως σήμερα είναι η στιγμή που έγινα πατέρας και τώρα ετοιμάζομαι να γίνω ξανά πατέρας. Όλη αυτή η διαδρομή είναι τρελή. Αν μου έλεγες κάτι τέτοιο πριν από οκτώ χρόνια, θα σου έλεγα ότι είσαι τρελός. Με σκληρή δουλειά, δεν σταματάμε. Δεν έχουμε σταματήσει ως οικογένεια. Αυτό το ζήσαμε σε όλη μας τη ζωή. Βλέπαμε τους γονείς μας να δουλεύουν κάθε ημέρα. Για να μας μεγαλώσουν και να μας ταΐσουν. Το να έχουμε κάνει τόσα πράγματα, δεν σταματάμε. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Οι γονείς μας δεν σταμάτησαν. Αυτή η διαδρομή είναι απίστευτη. Όλα αυτά που έρχονται, όλα τα καλά, τα λεφτά, οι φίλοι, να είσαι σε διαφημίσεις έρχονται μόνο με ένα πράγμα με τη σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει τίποτα χωρίς σκληρή δουλειά. Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι μου. Μόνο που δουλεύω σκληρά κάθε χρόνο. Κάθε σεζόν ξεπερνάμε αυτό που κάναμε την προηγούμενη. Δεν ξέρω αν θα κατακτήσουμε άλλο πρωτάθλημα».

Για την… εκμετάλλευση της εικόνας του, ο Greek Freak εξήγησε: «Δεν ξέρω αν γίνει κάτι τέτοιο. Αν αρέσει κάτι τέτοιο στην Nike ή στον Τζόρνταν, θα το αποφασίσουν εκείνοι. Εγώ κρατάω όλες οι στιγμές που έζησα με τον Θανάση, την ομάδα στα αποδυτήρια και τον κόσμο έξω από το γήπεδο. Ήταν τόσο ωραίο. Κράτησε ένα βράδυ. Θέλω να το ζήσω ξανά με την ομάδα μου».

«Μακάρι να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιωθούμε και να είμαστε “πεινασμένοι”, ώστε να κερδίσουμε και άλλες τέτοιες στιγμές με το Μιλγουόκι και μακάρι να γίνει με την Εθνική Ελλάδας», πρόσθεσε και εξέφρασε την επιθυμία του να ήταν αλλιώς τα πράγματα και να αγωνιζόταν τώρα με την Εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Μακάρι να είχαμε προκριθεί. Το ήθελα πολύ να βρίσκομαι εκεί. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Εθνική με οποιονδήποτε τρόπο. Μακάρι να παίζαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες τώρα, να μην ήμασταν εδώ».

Ερωτηθείς για την ανάρτηση στήριξης στον αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε πως «είναι βαρύ όλο αυτό που περνάς όταν είσαι αθλητής, δεν το πολυσυζητούν οι αθλητές γιατί αν το κάνουν θα λένε “παίρνεις τόσα εκατομμύρια, σκάσε και παίξε”. Είναι δύσκολο, όμως. Είναι πάρα πολύ βαρύ όλο αυτό. Εγώ χάρηκα που βγήκε κι έκλαψε, είπε πώς ένιωθε. Κι εγώ… υπάρχουν πάρα πολλά βράδια που δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Έχω ανθρώπους δίπλα μου που μου λένε διάφορα και μου δίνουν κίνητρο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι γι αυτόν. Αυτά τα βάρη δεν πρέπει να τα σηκώνει μόνος του. Τους ανθρώπους πρέπει να τους “χτίζεις”, όχι να τους γκρεμίζεις. Αυτό ισχύει και για τον Καλαϊτζάκη, που έγινε ντραφτ. Πρέπει να τον περιβάλλουμε με αγάπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή