Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τα βλέμματα στις σπουδαίες κυρίες του επί κοντώ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τα βλέμματα στις σπουδαίες κυρίες του επί κοντώ

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ξεκίνησε η προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Κατερίνας Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, του Χρήστου Βολικάκη στην ποδηλασία αλλά και της Μαρίας Πρεβολαράκη στην πάλη.

Η συμμετοχή του Αλκη Κυνηγάκη στη μαραθώνια κολύμβηση αναμενόταν να… ανοίξει (00.30) την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών. Λίγες ώρες αργότερα (05.30), η Μαρία Πρεβολαράκη θα προσπαθούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Αμερικής Λουίζα Βαλβέρδε από το Εκουάδορ (53 κ.).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συμμετοχή του Χρήστου Βολικάκη στο όμνιουμ. Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας έχει πάρει μέρος σε τρεις ολυμπιακές διοργανώσεις στο κέιριν, ένα αγώνισμα ταχύτητας, και τώρα θα πάρει μέρος στο όμνιουμ που είναι αντοχής. Πρόκειται για τον μοναδικό ποδηλάτη στον κόσμο που έχει καταφέρει να βρεθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες με δύο τόσο διαφορετικά αγωνίσματα. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Βολικάκη: 09.30 scratch, 10.27 tempo, 11.07 elimination, 11.55 points. «Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Ο αγώνας αναμένεται δύσκολος και δεν γνωρίζω την κατάσταση των αντιπάλων μου γιατί φέτος δεν υπήρχαν διοργανώσεις», δήλωσε στην «Κ» ο αθλητής

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τα βλέμματα στις σπουδαίες κυρίες του επί κοντώ-1
Η Νικόλ Κυριακοπούλου θέλει να βρεθεί όσο πιο κοντά γίνεται στη ζώνη των μεταλλίων (φωτ. REUTERS). 

Το κυρίως… πιάτο των ελληνικών συμμετοχών θα… σερβιριστεί στις 13.20. Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο θα αρχίσει ο αγώνας στο επί κοντώ των γυναικών. Οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες επικοντίστριες, η «χρυσή» ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη και η τριταθλήτρια κόσμου του 2015 Νικόλ Κυριακοπούλου θα προσπαθήσουν να βρεθούν ανάμεσα στις επικρατέστερες. Πρόκειται για τη δεύτερη συμμετοχή της Κατερίνας Στεφανίδη και την 4η της Νικόλ Κυριακοπούλου. Στον προκριματικό και οι δύο αθλήτριες έδειξαν ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Εχουν προκριθεί και οι Χόλι Μπράντσο (Μεγάλη Βρετανία), Κέιτι Ναγκέτ (ΗΠΑ), Ανίκα Νιούελ (Καναδάς), Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα), Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία), Τίνα Σουτέι (Φινλανδία), Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία), Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), Ιρίνα Ζουκ (Λευκορωσία), Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία). 

Το σημερινό πρόγραμμα του στίβου περιλαμβάνει και πέντε τελικούς στους άνδρες (τριπλούν, σφαίρα, 110 μ. εμπ., 20 χλμ. βάδην, 400 μ.). Τελικοί, μεταξύ άλλων, υπάρχουν στις καταδύσεις (10 μ. γυναικών), στο χόκεϊ, στο καράτε, στο σκέιτμπορντ και στην αναρρίχηση ανδρών, στο πινγκ πονγκ γυναικών, στην πάλη, ενώ υπάρχει και αναμέτρηση για το χάλκινο μετάλλιο στο ποδόσφαιρο των γυναικών ανάμεσα στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή