Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποσύρθηκε στο 4ο αγώνισμα ο Χρήστος Βολικάκης  

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποσύρθηκε στο 4ο αγώνισμα ο Χρήστος Βολικάκης  

Ο Χρήστος Βολικάκης δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στη διοργάνωση του Τόκιο - Αποσύρθηκε στο 4ο αγώνισμα του όμνιουμ.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χρήστος Βολικάκης δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στη διοργάνωση του Τόκιο. Αποσύρθηκε στο 4ο αγώνισμα του όμνιουμ. Ήταν η τέταρτη συμμετοχή του ποδηλάτη μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.   

Η 17η θέση στο σκρατς στοίχισε στον Χρήστο Βολικάκη μία καλή θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας βρέθηκε πίσω και αναγκάστηκε να κυνηγάει τους προπορευόμενους και να ρισκάρει. Στο τέμπο τερμάτισε 17ος και έπεσε στη 18η θέση στη γενική κατάταξη. Στον τρίτο αγώνα ήρθε 14ος, κάτι που ανέβασε τη θέση του στη 16η. Στο τέταρτο όμως αγώνισμα εγκατέλειψε. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μάθιου Γουόλς (Μ. Βρετανία).  

«Μόνο απογοήτευση νιώθω. Συγγνώμη σε όσους με στήριξαν και κάθισαν να με δουν. Τους απογοήτευσα. Μπήκα αγχωμένος και απογοήτευσα όσους με πίστεψαν. Μετά προσπαθούσα απλώς να τερματίσω, κάτι που δε με αντιπροσωπεύει. Όταν αποφάσισα να το ξεκινήσω στο όμνιουμ ήταν έξι αγωνίσματα σε δύο ημέρες, τώρα έγιναν τέσσερα σε τρεις ώρες. Βέβαια, αυτά είναι δικαιολογίες. Ένα συγγνώμη, τίποτα άλλο. Δεν μπόρεσα ούτε σε ένα αγώνισμα να κάνω χαρούμενους όσους με στήριξαν. Δεν μπόρεσα ούτε να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου. Θέλω να ηρεμήσω και να σκεφτώ τι θα κάνω. Έχω περάσει στη ζωή μου δύσκολες στιγμές αλλά έχω μάθει να παλεύω. Σήμερα δεν πάλεψα», δήλωσε ο Χρήστος Βολικάκης αμέσως μετά τον αγώνα στην ΕΡΤ.  

  • Σφαιροβολία: Ο Αμερικανός Ράιαν Κράουζερ, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και στο Τόκιο στη σφαιροβολία καταρρίπτοντας το δικό του ολυμπιακό ρεκόρ με τελευταία βολή στα 23.30μ. Το ασημένιο μετάλλιο φόρεσε ο, επίσης, Αμερκανός Τζο Κόβακς (22.65μ.) και το χάλκινο ο Νεοζηλανδός, Τόμας Γουόλς (22.47μ.). 
  • Βάδην: Ο Μάσιμο Στάνο (Ιταλία) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20 χλμ βάδην (1:21.5). Δεύτερος τερμάτισε ο Ιάπωνας Κόκι Ικέντα με 1:21.14 και τρίτος ο συμπατριώτης του Τοσικάζου Γιουμανίσι με 1:21.28 
  • Καταδύσεις 10μ.: Η Χόνγκτσαν Κιουάν συγκέντρωσε 466.20 βαθμούς και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο πήρε η συμπατριώτισσά της Γιούχι Τσεν με 425.20 βαθμούς και το χάλκινο η Μελίσα Γου από την Αυστραλία με 371.40 βαθμούς. 
  • Πυγμαχία, 57κ.: Ο Ρώσος Άλμπερτ Μπατιρτγκάζιεφ νίκησε στον τελικό της κατηγορίας των 57 κ. τον Αμερικανό Ντιούκ Ράγκαν με 3-2. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν ο Κουβανός Λαζάρο Αλβάρεζ και ο Σάμιουελ Τάκι από τη Γκάνα. Είναι το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο της Γκάνα ύστερα από το 1992. 
  • Σκέιτμπορντ, Park: Ο 18χρονος Κίγκαν Πάλμερ από την Αυστραλία πρώτευσε στον τελικό του Park στο σκέιτμπορντ, συγκεντρώνοντας 95.83 βαθμούς. Το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Πέδρο Μπάρος (86.14) και το χάλκινο ο Αμερικανός Κόρι Τζούνο (84.13). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή