Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υπόκλιση για την τεράστια προσπάθεια

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Υπόκλιση για την τεράστια προσπάθεια

Τέταρτη η Στεφανίδη, 8η η Κυριακοπούλου, ευχάριστη έκπληξη ο Κυνηγάκης στη μαραθώνια κολύμβηση

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρεις θέσεις σε οκτάδες ολοκληρώθηκε η χθεσινή ημέρα για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατετάγησαν στην 4η και στην 8η θέση στο επί κοντώ. Η ευχάριστη έκπληξη ακούει στο όνομα Αλκης Κυνηγάκης, ο οποίος βρέθηκε για λιγότερο από μισό λεπτό εκτός βάθρου στη μαραθώνια κολύμβηση. Ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 5η θέση.  

Οι κορυφαίες Ελληνίδες επικοντίστριες μπορεί να έμειναν εκτός ολυμπιακού βάθρου αλλά και οι δύο ήταν ευχαριστημένες από τις προσπάθειες και την κατάταξη σε έναν αγώνα όπου κυριάρχησαν τα άκυρα άλματα. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας είναι ότι εννέα αθλήτριες έμειναν στα 4,50 μ., μεταξύ των οποίων και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Πάνω από αυτό το ύψος πέρασαν μόνο η Στεφανίδη, η Μπράντσο (Μ. Βρετανία), η Σιντόροβα (ανεξάρτητη) και η Ναζότ (ΗΠΑ). Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του 2016 κατάφερε να υπερβεί τα 4,80 μ. και ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ της. Μετά το πρώτο χαμένο άλμα στα 4,85 μ. κράτησε δύο προσπάθειες για τα 4,90 μ. αλλά δεν τα κατάφερε.    

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κέιτι Ναζότ με 4,90 μ., το ασημένιο η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,85 μ. και το χάλκινο η Χόλι Μπράντσο με 4,85 μ.  
«Η επιτυχία με την αποτυχία είναι πάντα τόσο κοντά. Μπορεί να μην κατάφερα να κάνω αυτό για το οποίο ήμουν έτοιμη, αλλά το πάλεψα όσο ποτέ. Και γι’ αυτό δεν μπορώ παρά να είμαι υπερήφανη. Τα ολυμπιακά μετάλλια δεν είναι εύκολα. Οι άλλες αθλήτριες ήταν σήμερα, ξεκάθαρα, καλύτερες από εμένα και το άξιζαν περισσότερο», δήλωσε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Στεφανίδη. 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. «Είμαι πολύ χαρούμενη, ευτυχισμένη, αφού πέτυχα τον στόχο μου, μπήκα τελικό και βγήκα όγδοη, μια πολύ καλή θέση σε Ολυμπιακούς. Εκανα κάποια λάθη τεχνικά στις προσπάθειες. Ο αγώνας ήταν περίεργος και δύσκολος. Από τα 4,50 μ. ο πήχυς πήγε στα 4,70 μ., ωστόσο, όπως πήγε φέτος η χρονιά, είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ», τόνισε η πρωταθλήτρια.  

Ο Αλκης Κυνηγάκης, ύστερα από μία εντυπωσιακή προσπάθεια, στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέλαβε την 5η θέση στη μαραθώνια κολύμβηση με 1:49.29.2. Σε λίγες ημέρες θα «κλείσει» τα 23 έτη και, όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι η πρώτη από τις επιτυχίες του. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Για λιγότερο από μισό λεπτό δεν ανέβηκα στο βάθρο. Θα μπορούσα να είχα φορέσει το “μενταγιόν”, αλλά να μην είμαστε αχάριστοι. Η 5η θέση σε Ολυμπιακούς είναι επίτευγμα. Συνεχίζουμε», δήλωσε χαρούμενος στην «Κ» ο νεαρός πρωταθλητής.  

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν χθες η ψυχολογική κατάσταση του Χρήστου Βολικάκη. Ο πρωταθλητής δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του στο όμνιουμ της ποδηλασίας. «Συγγνώμη που απογοήτευσα όσους με στήριξαν και όσους με αγαπάνε. Συγγνώμη που δεν έδωσα λίγη χαρά σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα μου», έγραψε συντετριμμένος ο κορυφαίος Ελληνας ποδηλάτης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις εάν θα συνεχίσει.  

Ανάλογα ήταν και τα συναισθήματα της Μαρίας Πρεβολαράκη, η οποία έχασε στον πρώτο γύρο από τη Βαλβέρδε από τον Ισημερινό και αποκλείστηκε. «Δυστυχώς ήταν ένας απογοητευτικός αγώνας για εμένα. Δεν ήταν η μέρα μου. Συγγνώμη σε όσους με πίστεψαν, με βοήθησαν και τους απογοήτευσα», τόνισε και ανανέωσε το ολυμπιακό ραντεβού για το Παρίσι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή