Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το πόλο μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το πόλο μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση

Τα «παιδιά» του Θοδωρή Βλάχου αντιμετωπίζουν την Ουγγαρία με έπαθλο μία θέση στον τελικό.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών με την Ουγγαρία για τη φάση των ημιτελικών του ολυμπιακού τουρνουά πόλο επικεντρώνεται το ελληνικό ενδιαφέρον όσον αφορά το αγωνιστικό πρόγραμμα των Αγώνων του Τόκιο. Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 09.30. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει το ανδρικό πόλο στη μεγαλύτερη επιτυχία σε ολυμπιακό επίπεδο. Οι Μαγυάροι είναι έμπειρη ομάδα με πολλές διακρίσεις και αθλητές που αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά οι διεθνείς μας στην πρεμιέρα επικράτησαν και σήμερα φιλοδοξούν να το ξανακάνουν. 

Χθες τα «παιδιά» του Θοδωρή Βλάχου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κυριάκο Γιαννόπουλο. Και οι δύο παλαιοί πολίστες με ολυμπιακές συμμετοχές μίλησαν στους διεθνείς μας προσπαθώντας να τους «ντοπάρουν» από ψυχολογικής πλευράς. 

«Είσαστε σπουδαία ομάδα, αγαπημένοι, ενωμένοι κι αυτό αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα. Εχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Ψυχή τε και σώματι θα είμαστε μαζί σας», τόνισε ο κ. Καπράλος και ο κ. Γιαννόπουλος συμπλήρωσε: «Εχετε ικανότητες, ψυχικά χαρίσματα και συμπεριφορά υψηλού επιπέδου και τα αποτελέσματα είναι φανερά. Είναι ευκαιρία πλέον με καρδιά και ψυχή να γράψετε ιστορία. Ομως, ό,τι και να γίνει θα είσαστε στην καρδιά μας. Εδώ είμαστε όλοι ενωμένοι, σαν μια ομάδα, κάτω από την ομπρέλα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η Ελλάδα, την οποία εκπροσωπούμε». 

Η Εθνική Ελλάδος μπορεί να διαθέτει καλή άμυνα, έχει όμως και πλουραλισμό στην επίθεση. Από τους 13 πολίστες που βρίσκονται στην Ιαπωνία, δεν έχουν σκοράρει μόνο οι τερματοφύλακες. Τα περισσότερα γκολ έχει πετύχει ο Ντίνος Γενηδουνιάς (19) και ακολουθεί ο Γιάννης Φουντούλης με 13.  Η σημερινή ημέρα θα είναι η τελευταία με ελληνική εκπροσώπηση στον στίβο. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η Πένυ Τσινοπούλου και η Κυριακή Φιλτσισάκου θα πάρουν θέση εκκίνησης στα 20 χλμ. βάδην, που θα διεξαχθούν στο Σαπόρο (10.30). Η υγρασία και η ζέστη αναμένεται να αποτελέσουν τα βασικά εμπόδια για όλες τις αθλήτριες. 

Το σημερινό πρόγραμμα του στίβου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τελικούς (από τις 14.50 κι έπειτα) στο ακόντιο, στα 400 μ. και στα 1.500 μ. γυναικών και στα 5.000 μ. ανδρών, καθώς και τις δύο σκυτάλες 4×100. Νωρίς το πρωί (05.30) ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί ο Γιώργος Πιλίδης στα 65 κ. της ελευθέρας πάλης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή