Ολυμπιακοί Αγώνες – Πόλο: Θ. Βλάχος: «Θέλουμε το χρυσό – Να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά, να ακουστεί ο ύμνος»    

Ολυμπιακοί Αγώνες – Πόλο: Θ. Βλάχος: «Θέλουμε το χρυσό – Να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά, να ακουστεί ο ύμνος»    

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό ανδρικό πόλο ζει τις σημαντικότερες στιγμές στην ολυμπιακή ιστορία του. Τις σημαντικότερες μέχρι να έρθουν οι επόμενες. Και, όπως τόνισαν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης με την Ουγγαρία στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων (Κυριακή, 10.30) θα δώσουν τα πάντα για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος.  

«Εμείς ζούμε το όνειρο μας αλλά πολλά πολλά όνειρα συμπολιτών μας έχουν χαθεί. Έχουν γίνει στάχτη. Μακάρι με αυτή τη νίκη να δώσουμε ένα χαμόγελο στην Ελλάδα που δοκιμάζεται. Ας μας επιτρέψουν αυτή τη στιγμή να είμαστε χαρούμενοι. Αυτή τη στιγμή την περίμενε χρόνια το ελληνικό πόλο. Θέλουμε το χρυσό. Να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά και να ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η στιγμή. Τα παιδιά αξίζουν να κρεμάσουν στο στήθος τους ένα μετάλλιο από μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα προσπαθήσουμε για το τέλειο. Με αυτοθυσία, ψυχή, καρδιά, μεγάλες άμυνες και μεγάλα γκολ κερδίσαμε την Ουγγαρία. Συνεχίζουμε», δήλωσε αμέσως μετά των αγώνα στην ΕΡΤ ο Θοδωρής Βλάχος.   

Ο Εμμανουήλ Ζερδεβάς κατέβασε και πάλι τα… ρολά στα δίχτυα του και βοήθησε τα μέγιστα σε αυτή την σπουδαία νίκη.

«Είμαστε ομάδα. Σήμερα γίνεται πραγματικότητα ένα από τα πιο τρελά μας όνειρα. Το πιστεύαμε όμως ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Σήμερα γράφτηκε η προτελευταία σελίδα αυτής της ιστορίας. Το μόνο που μένει είναι τα γράμματα με τα οποία θα γράψουμε την τελευταία. Έχουμε επηρεαστεί από αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Εμείς εδώ παίζουμε πόλο. Στη χώρα μας καταστρέφονται περιουσίες, κινδυνεύουν ζωές. Καμία νίκη δεν μπορεί να απαλύνει αυτές τις στιγμές. Ζητώ συγνώμη για τη χαρά που έχουμε από τη νίκη μας ενώ η πατρίδα μας ζει τέτοιες στιγμές. Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου σε ένα τέτοιο αγώνα», υπογράμμισε ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Φουντούλης.

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος με τέσσερα γκολ ήταν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Όλα τα γκολ ήρθαν ύστερα από μεγάλη προσπάθεια. Θα το χαρούμε για λίγες ώρες και θα συγκεντρωθούμε στον τελικό. Προσπάθησα να είμαι ήρεμος και να το διαχειριστώ για την ομάδα μου. Στον τελικό θα τα δώσουμε όλα», τόνισε και ο Κωνσταντίνος Γκουβέτσης, πρόσθεσε: « Όλα τα παιδιά έδωσαν το 110%. Για εμένα δεν ξεχώρισε κάποιος. Αυτό φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μόνο έτσι θα μπορούσε να έρθει μία τέτοια νίκη απέναντι στην Ουγγαρία με τρία γκολ διαφορά».   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή