Λαπόρτα: Το χρέος της Μπαρτσελόνα εκτινάχθηκε στο 1,35 δισ.

Λαπόρτα: Το χρέος της Μπαρτσελόνα εκτινάχθηκε στο 1,35 δισ.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο Χουάν Λαπόρτα. Οπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», το χρέος εκτινάχθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο 1,35 δισ. ευρώ, με τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία να φτάνει τα 481 εκατ. ευρώ! Για να καλυφθεί η μισθοδοσία, η νέα διοίκηση αναγκάστηκε να πάρει άμεσα δάνειο 80 εκατ. ευρώ με αυξημένο επιτόκιο, καθώς η προείσπραξη του 50% των τελών του πρωταθλήματος είχε προκαλέσει πρόβλημα ρευστότητας, σε σημείο να μην μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί των ποδοσφαιριστών και των άλλων εργαζομένων!

«Οι μισθοί των παικτών ξεπερνούν το εισόδημα του συλλόγου. Είναι περίπου 25% πάνω από τους ανταγωνιστές μας. Βρήκαμε μια λανθασμένη αθλητική πολιτική που προκαλεί ζημίες στον σύλλογο. Είναι η ανεστραμμένη πυραμίδα. Οι βετεράνοι έχουν μακροχρόνια συμβόλαια και οι νέοι μικρά. Αυτό είναι δύσκολο να επαναδιαπραγματευτεί. Οι μειώσεις μισθών ύψους 68 εκατ. ευρώ για τις οποίες καυχήθηκαν οι προηγούμενοι διαχειριστές, στην πραγματικότητα δεν είναι μείωση. Το βρήκαμε με τη μορφή μπόνους καταγγελίας συμβολαίου», τόνισε ο νέος πρόεδρος, εκφράζοντας φόβους ότι η κατάσταση δύσκολα θα αναστραφεί. Παρότι αναγνώρισε τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, τα πυρά του Λαπόρτα στράφηκαν κατά της διοίκησης Μπερτομέου: «Λένε ότι δεν είναι υπεύθυνοι για το οικονομικό έτος 2019-2020. Είναι υπεύθυνοι μέχρι τις 17 Μαρτίου 2021. Παραιτήθηκαν στις 27.10.2020 και οι κλειστοί αριθμοί είναι ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου τους. Κανείς δεν θα ξεφύγει από τις ευθύνες του. Είχαν τρόπο απόκρυψης δεδομένων και έκαναν σχόλια που δεν είναι αληθινά. Παρουσίασαν προϋπολογισμό με υποθέσεις που ήταν δύσκολο να εκπληρωθούν και πολλές δεν εκπληρώθηκαν. Είναι ανησυχητική και δραματική η οικονομική κατάσταση. Στις 21 Μαρτίου το χρέος ήταν 1,35 δισ. ευρώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή