Η Ιταλία στη σέντρα με αύρα Εuro, αλλά και πολλά ερωτήματα

Η Ιταλία στη σέντρα με αύρα Εuro, αλλά και πολλά ερωτήματα

Μοιάζουν αρκετά μακρινές οι εποχές που το πάλαι ποτέ καμπιονάτο ήταν το πιο λαμπερό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στον κόσμο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοιάζουν αρκετά μακρινές οι εποχές που το πάλαι ποτέ καμπιονάτο ήταν το πιο λαμπερό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στον κόσμο, αλλά ακόμη και στις μέρες μας, που ζει στη σκιά της Πρέμιερ Λιγκ και της Πριμέρα Ντιβιζιόν, δεν παύει να αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Το ιταλικό πρωτάθλημα δεν είναι πια το κορυφαίο του πλανήτη, παραμένει όμως ένα από τα ισχυρότερα, με δυνατές ομάδες, σπουδαίους παίκτες, χρήμα με… ουρά και φανατικούς οπαδούς που ξεπερνάνε τα σύνορα της χώρας. Οι 20 ομάδες του βγαίνουν από σήμερα ξανά στη σέντρα, με το κοινό να περιμένει ανυπόμονα ένα πρώτο δείγμα γραφής για να εκτιμήσει πώς θα διαμορφωθούν φέτος οι ισορροπίες. Και το φετινό είναι ένα πρωτάθλημα που ξεκινά με μια πολύχρωμη πινελιά ενθουσιασμού λόγω της κατάκτησης του Euro 2020 από την Ιταλία! 
Ως πρωταθλήτρια, η Ιντερ θα έπρεπε να ξεκινά ως λογικό φαβορί. Οι συνθήκες, όμως, έχουν αλλάξει δραματικά τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς η αποχώρηση του Μπρούνο Κόντε και η πώληση του Λουκάκου στην Τσέλσι έχουν φέρει τους οπαδούς της στα… κάγκελα και τη διοίκηση στο στόχαστρο. Η αύρα που γεννάει η κατάκτηση του πρωταθλήματος εξανεμίστηκε και είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν οι «νερατζούρι» θα καταφέρουν να υπερασπιστούν, μέχρι ένα σημείο έστω, τον τίτλο τους. 

Ο κλήρος πέφτει ξανά στη Γιουβέντους, την ομάδα που μέτρησε 9 σερί πρωταθλήματα μέχρι να της πάρει τα πρωτεία η Ιντερ. Ή μήπως όχι; Η «γηραιά κυρία» δεν δείχνει να έχει τη δυναμική των προηγούμενων χρόνων και υπάρχουν αρκετοί που αρνούνται να της προσφέρουν τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί, ειδικά όσο σέρνεται αυτή η ιστορία με το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στα μάτια πολλών, η κούρσα είναι ανοικτή και αφήνει χώρο για τη Μίλαν, τη Νάπολι ή ακόμη και κάποια άλλη ομάδα που θα ντυθεί… Λέστερ και Ατλέτικο Μαδρίτης, για να γκρεμίσει τα φαβορί και να κόψει πρώτη το νήμα. 

Η πρεμιέρα της Serie A είναι σπασμένη στα τρία και δεν περιλαμβάνει κλασικό ντέρμπι. Το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: Βερόνα – Σασουόλο (19.30), Ιντερ – Τζένοα (19.30), Εμπολι – Λάτσιο (21.45), Τορίνο – Αταλάντα (21.45). ΚΥΡΙΑΚΗ: Μπολόνια – Σαλερνιτάνα (19.30), Ουντινέζε – Γιουβέντους (19.30), Νάπολι – Βενέτσια (21.45), Ρόμα – Φιορεντίνα (21.45). ΔΕΥΤΕΡΑ: Κάλιαρι – Σπέτσια (19.30), Σαμπντόρια – Μίλαν (21.45). 
ΧΡ. Κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή