Οι καλύτερες ελληνικές αγωνιστικές ομάδες στη ρότα του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου»

Οι καλύτερες ελληνικές αγωνιστικές ομάδες στη ρότα του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου»

Ένας από τους πιο ιστορικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες της Ελλάδος, ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής», θα ανοίξει «πανιά» στις 27 Αυγούστου από τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης με προορισμό την πανέμορφη Χώρα της Άνδρου

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους πιο ιστορικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες της Ελλάδος, ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής», θα ανοίξει «πανιά» στις 27 Αυγούστου από τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης με προορισμό την πανέμορφη Χώρα της Άνδρου. Πρόκειται για την 54η διοργάνωση και αυτή τη χρονιά οι διοργανωτές εστίασαν στη συμμετοχή των κορυφαίων ελληνικών αγωνιστικών ομάδων. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), οι οποίοι αποτελούν δύο από τους ιστορικότερους ομίλους της χώρας με μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό. 

Ο Αγώνας της Άνδρου έχει χαρακτηριστεί ως «the toughest race» διότι εξαιτίας των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών οι ιστιοπλόοι θα χρειαστεί να επιστρατέψουν τις ιστιοπλοϊκές γνώσεις, την επιμονή και την επιμονή σε κούρσες όπου η αδρεναλίνη αποτελεί… βασική παρέα των αγωνιζομένων. Οι διοργανωτές επιλέγουν αυτή τη χρονική περίοδο καθώς τα μελτέμια μπορούν να προσφέρουν δυνατές ιστιοπλοϊκές συγκινήσεις σε όσους βρεθούν στον στόλο του αγώνα.  

Από αυτή την ιστιοπλοϊκή πρόσκληση – πρόκληση δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν οι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι. Ανάμεσα σε αυτούς και οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με το σκάφος «Velos». Για τους Ολυμπιονίκες μας θα είναι ο πρώτος ιστιοπλοϊκός αγώνας μετά τους Ολυμπιακούς του Τόκιο στους οποίους βρέθηκαν μεταξύ των οκτώ καλύτερων πληρωμάτων στην κατηγορία των 470. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή τη χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών, οι διοργανωτές δεν στόχευσαν σε μαζικές συμμετοχές. Έτσι, στη ρότα προς το ναυτονήσι της Άνδρου θα βρεθούν οι περισσότερες από τις ελληνικές αγωνιστικές ομάδες κάτι που δείχνει ότι ο συναγωνισμός θα είναι έντονος.    

«Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου “Ιωάννης Β. Γουλανδρής” έχει αρχίσει. Εφέτος ο ανταγωνισμός αναμένεται μεγάλος διότι θα πάρουν μέρος οι καλύτερες ιστιοπλοϊκές ομάδες της χώρας. Για όλους εμάς τους Ανδριώτες η διοργάνωση, εκτός από ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, αποτελεί μία γιορτή για το νησί. Και αυτή τη χρονιά θα ενώσει τους κατοίκους της Άνδρου και τους φίλους τους κάτω από μια κοινή αγάπη: την ιστιοπλοΐα και, φυσικά, τη διαχρονική αγάπη μας για τη θάλασσα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Λεωνίδας Σ. Πολέμης. 

Η πρώτη ιστιοδρομία της διοργάνωσης από τη Βουλιαγμένη στη Χώρα Άνδρου είναι 72 ναυτικά μίλια. Στις 29 Αυγούστου θα διεξαχθεί μία παράκτια ιστιοδρομία 30 ναυτικών μιλίων, με την οποία θα ολοκληρωθεί, από αγωνιστικής πλευράς, ο αγώνας. Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκκίνηση της δεύτερης κούρσας από την πλατεία όπου βρίσκεται το άγαλμα του Αφανούς Ναύτου και από τις ακτές του νησιού. Η «αυλαία» του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» θα «πέσει» στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στις 30 Αυγούστου, με την απονομή των επάθλων.  

«Ύστερα από μία χρονιά που εξαιτίας της πανδημίας δεν διεξήχθη ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας της Άνδρου, η ιστορική διοργάνωση επιστρέφει και πάλι. Ο εφετινός αγώνας είναι προσεχτικά εστιασμένος στις καλύτερες ελληνικές ομάδες και θα διεξαχθεί με όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα για την Covid 19. Με μεγάλη χαρά παλαιοί φίλοι και ιστιοπλόοι θα ξαναβρεθούμε στο πανέμορφο νησί της Άνδρου», δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. 

Ο «Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου» αποτελεί τη δεύτερη μακροβιότερη διοργάνωση της χώρας σε ότι αφορά την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης. Με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή, το 1967 διεξήχθη ο πρώτος επίσημος αγώνας και από τότε μέχρι σήμερα συγκαταλέγεται στους πιο αγαπημένους των ιστιοπλόων, τόσο για τις δυσκολίες κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών, όσο και για τη φιλοξενία που απολαμβάνουν στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας της πανδημίας, εφέτος δεν θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή