Σούπερ Λιγκ 1: μια καθυστέρηση που τους βόλεψε όλους

Σούπερ Λιγκ 1: μια καθυστέρηση που τους βόλεψε όλους

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ραντεβού τον Σεπτέμβρη» έλεγε ένα γνωστό σποτ τηλεοπτικού σταθμού και όπως αποδείχθηκε, το ίδιο ισχύει και για την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος. Είτε υπάρχουν συμφωνίες είτε όχι, φαίνεται πως το φθινόπωρο είναι η εποχή που ταιριάζει περισσότερο στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 αφού τότε μοιάζουν πιο έτοιμες για την έναρξη.

Κι αυτό, παρά το γεγονός πως στο προσκήνιο προκύπτει προβληματισμός για τη νέα καθυστέρηση, η αλήθεια είναι πως αυτή η μετάθεση βόλεψε αρκετές ΠΑΕ της κατηγορίας (μεγάλες και μικρές), στις οποίες αφενός δόθηκε χρόνος να δουλέψουν σε αγωνιστικές ατέλειες που ήταν εμφανείς στα φιλικά προετοιμασίας, και αφετέρου να επωφεληθούν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου (31/8) έχοντας ολοκληρώσει τα ρόστερ τους με την έναρξη του πρωταθλήματος.  

Λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την οριστικοποίηση της συμφωνίας των πέντε μικρών (Βόλος, Παναιτωλικός Λαμία, Ιωνικός, Απόλλων Σμ.) με την Cosmote TV, όπως ρήτρες και κάποιες διορθώσεις σε διατυπώσεις, δεν είναι ικανές να χαλάσουν την προφορική συμφωνία που επετεύχθη από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο στάθηκαν ικανές να μεταθέσουν εκ νέου την έναρξη, πιθανότατα για το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η αναβολή της Γ.Σ. της Λίγκας για την ερχόμενη Τρίτη (31/8), προκειμένου να υπογραφεί τότε η προκήρυξη του πρωταθλήματος, αφού προηγουμένως έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εκκρεμότητες στο τηλεοπτικό μέτωπο.

Οι πιο σημαντικές εξ αυτών είναι η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τηλεοπτικό πάροχο, με τη Nova να είναι όλο και πιο κοντά στο να τα αποκτήσει προσφέροντας ένα ποσό περίπου 9 εκατ. ευρώ αλλά και το καθεστώς κεντρικής διαχείρισης.

Πλην του Ολυμπιακού και του Αρη που έχουν ταχθεί εναντίον του συγκεκριμένου πλάνου, οι υπόλοιπες ομάδες δείχνουν να είναι σύμφωνες, με την προϋπόθεση πως αυτή θα ξεκινήσει από την περίοδο 2023-24.

Εκτιμάται πως και για τα τηλεοπτικά αλλά και για την κεντρική διαχείριση, λύση θα βρεθεί μέχρι τη Γ.Σ. της Τρίτης, όπου απαιτείται πλειοψηφία 3/4 και δεν θα υπάρξει νέος κύκλος συνελεύσεων.

Στην περίπτωση αυτή, έξι ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αρης, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα) θα έχουν συμβόλαιο με τη Nova και οκτώ (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Βόλος, Λαμία, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμ., Ιωνικός) με την Cosmote TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή