Ακόμη δύο μετάλλια στους Παραολυμπιακούς

Ακόμη δύο μετάλλια στους Παραολυμπιακούς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα επτά μετάλλια έφτασε η χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, που σήμερα το πρωί θα αγωνιστεί στον τελικό του μπότσια BC3 έχοντας εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο, και ο Ευστράτιος Νικολαΐδης, ο οποίος ήρθε 3ος στη σφαίρα, χάρισαν στη χώρα μας τις δύο τελευταίες επιτυχίες.    

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης θα διεκδικήσει σήμερα ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο (το πρώτο το 2012) από Παραολυμπιακούς Αγώνες. Θα αντιμετωπίσει (09.05) στον τελικό του μπότσια τον Τσέχο Ανταμ Πέσκα, που νίκησε τον Αυστραλό Ντάνιελ Μισέλ. Για να προκριθεί στον τελικό ο Πολυχρονίδης υπερίσχυσε στην παράταση του Βρετανού Σκοτ Μακάγουαν (κανονική διάρκεια 4-4).  

Ο 35χρονος Ευστράτιος Νικολαΐδης έστειλε τη σφαίρα στα 15,93 μ. και βρέθηκε στην 4η θέση στην κατηγορία F20. Η ακύρωση όμως του νικητή Μουχάμαντ Ζιγιάντ τον ανέβασε στην 3η θέση του βάθρου. Μία θέση μακριά από αυτό βρέθηκε ο Λεόντιος Στεφανής, ο οποίος αρχικά ήταν 6ος. Ο Ουκρανός Μαξίμ Κοβάλ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με 17,34 μ. Στην κατηγορία F32 της σφαιροβολίας, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης με 9,58 μ. ήρθε 6ος, σε έναν αγώνα όπου ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Λιου (Κίνα) έριξε τη σφαίρα 92 πόντους μακριά από το ρεκόρ του και με 12,97 μ. ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου. Το ασημένιο κατέκτησε ο Ρώσος Αλεξέι Τσούπκιν (11,31 μ.), επίδοση που αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ.   

Ο Γιάννης Κωστάκης ήρθε 6ος στον τελικό των 50 μ. προσθ. SB2 με 1.08.73.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή