Με το Ολυμπιακός – ΑΕΚ αρχίζει η Basket League

Με το Ολυμπιακός – ΑΕΚ αρχίζει η Basket League

Στο «Αλεξάνδρειο» ο ΠΑΟ την 1η αγωνιστική. Στην 8η ημέρα θα διεξαχθεί το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΣΕΦ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην Basket League, ύστερα από δύο χρόνια, αποτελεί από μόνη της το γεγονός της νέας σεζόν στο άθλημα. Στη χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος, η συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» προσέδωσε το ενδιαφέρον που έλειπε, αφού ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και τα ντέρμπι γίνονται περισσότερα. Με ένα τέτοιο ξεκινάει η περίοδος 2021-22, καθώς οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν την ΑΕΚ στην πρεμιέρα που έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου. 

Το παιχνίδι πιθανότατα θα οριστεί για τη Δευτέρα 4/10, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός την Παρασκευή 1/10 θα αντιμετωπίσει την Μπασκόνια για την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θα γίνει στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής που είναι προγραμματισμένη για τις 20-22/11.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί εκτός απροόπτου τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τρεις μέρες νωρίτερα (19/11) θα υποδεχθεί τη Μακάμπι και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μιλάνο για να παίξει με την Αρμάνι (26/11). 

Οι «πράσινοι» πριν από το πρώτο ντέρμπι θα ταξιδέψουν στο Μόναχο για το ματς με την Μπάγερν (18/11) και μία εβδομάδα μετά θα φιλοξενήσουν τη Ζενίτ. 

Το ματς του δεύτερου γύρου θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ. Θα έχει προηγηθεί «διαβολοβδομάδα», με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Μπάγερν (22/3) και να ταξιδεύει στο Καζάν για να παίξει με την Ούνιξ (24/3), ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει διπλή αποστολή στη Γαλλία με Μονακό (23/3) και Βιλερμπάν (25/3). Μετά το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Ρεάλ (31/3) και ο Ολυμπιακός την Μπαρτσελόνα (1/4).

Την 7η αγωνιστική παίζουν Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και τη 10η ΠΑΟΚ – Αρης. Η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και θα ακολουθήσουν τα playoffs.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική: Αρης – Παναθηναϊκός, Απόλλων Π. – Ιωνικός, Λάρισα – Κολοσσός, Ολυμπιακός – ΑΕΚ,  ΠΑΟΚ – Λαύριο, Περιστέρι – Προμηθέας, Ρεπό: Ηρακλής. 

• Στην κλήρωση του Σούπερ Καπ (25-26/9, Πάτρα), που επακολούθησε, οι ημιτελικοί ανέδειξαν τα ζευγάρια των περυσινών τελικών της Basket League (Παναθηναϊκός – Λαύριο, ΑΕΚ – Προμηθέας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή