Νέα εποχή με Βαγγέλη Λιόλιο στο ελληνικό μπάσκετ

Νέα εποχή με Βαγγέλη Λιόλιο στο ελληνικό μπάσκετ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θριαμβευτική εκλογή του Βαγγέλη Λιόλιου στην ηγεσία της ΕΟΚ με αυτοδύναμο ποσοστό (54,8%, 335 σωματεία από τα συνολικά 611 που συμμετείχαν) και κόντρα στα περισσότερα προγνωστικά έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Κυριότερη η θέληση του κόσμου του μπάσκετ να δώσει «τα κλειδιά» σε ένα νέο πρόσωπο στα υψηλά κλιμάκια του μπάσκετ, που εγγυήθηκε το μέλλον του αθλήματος από τα χαμηλά επίπεδα και έδωσε ελπίδα ενότητας. Πολυσχιδής προσωπικότητα, ο 54χρονος ιδιοκτήτης του Προμηθέα εκτόξευσε τον πατρινό σύλλογο από τα τοπικά πρωταθλήματα το 2012 στην Basket League το 2016. Πτυχιούχος Ιατρικής με εξειδίκευση στην Παιδιατρική αλλά και επιτυχημένος επιχειρηματίας, κατέχοντας το τεράστιο δίκτυο franchise της εταιρείας «Coffee Island», έπιασε ήδη δουλειά.

Στις προτεραιότητές του η πρόσληψη Ελληνα προπονητή στην Εθνική ομάδα, το κάλεσμα Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να βρεθούν λύσεις για το καλό του αθλήματος και η αναδιάρθρωση της ελληνικής διαιτησίας, με τον Χρήστο Χριστοδούλου εκ των βασικών υποψηφίων για να αναλάβει τη θέση του αρχιδιαιτητή. Η παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου ανέδειξε 14 συμβούλους στο νέο 23μελές Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ντικούδης (πρώτος με 317 ψήφους) και η Αννυ Κωνσταντινίδου (με 281 ψήφους), η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που μετέχει σε Δ.Σ. Αυτή του Παναγιώτη Φασούλα συγκέντρωσε 185 ψήφους (30,2%) και εξελέγησαν οι Ευθύμης Ρεντζιάς (263 ψήφοι) και Φάνης Χριστοδούλου (215 ψήφοι). Ο τρίτος Αγγελος Παπανικολάου με ποσοστό 14,7% και 90 ψήφους έμεινε εκτός συμβουλίου.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, που θα βρίσκεται στο Δ.Σ., σχολίασε αιχμηρά το αποτέλεσμα: «Το πρόγραμμά μας και η προσφορά μας δεν ήταν αρκετά για να πειστεί η πλειοψηφία των σωματείων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή