Κορυφαίοι πρωταθλητές μας δήλωσαν συμμετοχή στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Κορυφαίοι πρωταθλητές μας δήλωσαν συμμετοχή στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Μπορεί να κρέμασαν τις αθλητικές φόρμες του πρωταθλητισμού δεν έπαψαν όμως ποτέ να αθλούνται

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να κρέμασαν τις αθλητικές φόρμες του πρωταθλητισμού δεν έπαψαν όμως ποτέ να αθλούνται. Ο αθλητισμός κυλάει στο αίμα τους μαζί με την αδρεναλίνη ενός αγώνα. Αθλητές και αθλήτριες που έχουν χαρίσει στη χώρα μας μεγάλες επιτυχίες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην πρόκληση των «3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού» και ως εργαζόμενοι δήλωσαν συμμετοχή. Στην κορυφαία διοργάνωση όμως που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου θα πάρουν μέρος και αρκετοί εν ενεργεία πρωταθλητές μας. 

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν αύριο (22/9) και ανάμεσα στις, μέχρι τώρα, συμμετοχές είναι οι «ασημένιοι» ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Βίκτωρ Μήτρου και Δημήτρης Μούγιος, ο ολυμπιονίκης του πόλο και νυν Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο «χάλκινος» παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, οι παγκοσμιονίκες της άρσης βαρών Γιώργος Τζελίλης (4ος στους Ολυμπιακούς) και Μαρία Χριστοφορίδου, αλλά και η νυν πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Ελένη Πόλακ, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Από ελληνικής πλευράς μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή ομάδες από 53 ελληνικές εταιρείες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μέχρι την ολοκλήρωση των συμμετοχών. Ανάμεσα στις ελληνικές ομάδες είναι και αυτή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την οποία θα πάρει μέρος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Ο ολυμπιονίκης του πόλο θα αγωνιστεί στην κολύμβηση. Με την ομάδα της ΓΓΑ θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η παλαιά πρωταθλήτρια της κολύμβησης και Olympian Κάτια Σαρακατσάνη, ο πρωταθλητής του καράτε Σπύρος Μαργαριτόπουλος, κ.α. 

Κορυφαίοι πρωταθλητές μας δήλωσαν συμμετοχή στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού-1

«Όπως υπάρχει δια βίου μάθηση, έτσι πρέπει να υπάρχει και δια βίου άθληση. Αυτό πρεσβεύουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, ότι δηλαδή ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Εάν ο πρωταθλητισμός έχει ημερομηνία λήξης, ο αθλητισμός δεν έχει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. 

Στη διοργάνωση θα πάρει μέρος και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός από την πρόεδρο της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη, η οποία θα αγωνιστεί στον αγώνα δρόμου 5 χλμ.,  έχουν δηλώσει συμμετοχή και άλλες δόξες του ελληνικού αθλητισμού.

Κορυφαίοι πρωταθλητές μας δήλωσαν συμμετοχή στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού-2

Ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Βίκτωρ Μήτρου θα πάρει μέρος στο πινγκ πονγκ ενώ έχει δηλώσει ενδιαφέρον και για το kettlebell. Στο πινγκ πονγκ θα αγωνιστεί και ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Δημήτρης Μούγιος. Στο kettlebell θα συμμετάσχει και ο ολυμπιονίκης και παγκοσμιονίκης Γιώργος Τζελίλης αλλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών Μαρία Χριστοφορίδου. Η Ελληνίδα με τα περισσότερα μετάλλια θα πάρει μέρος, επίσης, και στον στίβο (σφαίρα) και την κολύμβηση. Με την ομάδα της ΕΣΟΑ θα αγωνιστεί και η νυν πρωταθλήτρια στο επί κοντώ Ελένη Πόλακ (θα πάρει μέρος στο μπιτς βόλεϊ) αλλά και ο olympian της σκοποβολής Διονύσης Λιβέρης. 

«Θα αγωνιστούμε για τη χαρά της συμμετοχής και για να μεταδώσουμε το μήνυμα της δια βίου άθλησης. Είναι πολύ ωραίο που η Ελλάδα θα φιλοξενήσει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ο αθλητισμός πρέπει να αποτελέσει για όλους τους εργαζόμενους τρόπο ζωής καθώς έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία και αποφορτίζει από το άγχος», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη. 

Κορυφαίοι πρωταθλητές μας δήλωσαν συμμετοχή στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού-3

Η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Αστυνομία, θα είναι μία από τις πολυπληθέστερες της διοργάνωσης. Θα αποτελείται από 250 άνδρες και γυναίκες που θα αγωνιστούν σε 16 διαφορετικά αθλήματα. Αρχηγός θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ταέ κβον ντό Αστυνόμος Α΄ Μαρία Καρπαθάκη. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι ο «χάλκινος» παραολυμπιονίκης του Τόκιο Αντώνης Τσαπατάκης, η πρωταθλήτρια του στίβου Ανδριάννα Φέρρα καθώς και οι ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών και ποδοσφαίρου ανδρών που έχουν διακριθεί σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα..

«Η Ένωση φέρει βαριά υποχρέωση να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα, την Ελληνική Αστυνομία και τα 7.000 ενεργά μέλη της», δήλωσαν ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Γεώργιος Τζατζάκης και ο γενικός γραμματέας της Ρήγας Ουσταμπασίδης. 

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση περισσότεροι από 3.500 αθλητές και αθλούμενοι από 35 χώρες. 

Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι και «Η Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή