Σούπερ Λιγκ 1: Τα βλέμματα στο «Βικελίδης»

Σούπερ Λιγκ 1: Τα βλέμματα στο «Βικελίδης»

Αρης και Παναθηναϊκός καλούνται να επανορθώσουν τη ζημιά της 2ης αγωνιστικής

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίτη στροφή σήμερα για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1. Ενας «μαραθώνιος» αγώνων, ο οποίος έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς την κούρσα οδηγούν δύο αουτσάιντερ, ο Βόλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα. 

Παράλληλα, σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές οι εκπλήξεις (όπως οι δύο νίκες της ομάδας των Ιωαννίνων απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό) αλλά και τα ματς με απίθανη εξέλιξη (όπως το 3-3 του ΟΦΗ με την ΑΕΚ) μπορεί να αποτελέσουν οδηγό για το τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το μέλλον.  

Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι μεταξύ του Αρη και του Παναθηναϊκού στο «Βικελίδης», ένα ματς που και για τις δύο ομάδες μπορεί να χαρακτηριστεί κομβικό.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ισοπαλία με τον ΟΦΗ και την ήττα από τον Ιωνικό, και με δεδομένο ότι κουβαλούν στην πλάτη τους και την ποινή των -6 βαθμών ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας απόψε απομακρύνονται (πολύ νωρίς μάλιστα) από την 6άδα, που σίγουρα αποτελεί τον αρχικό τους στόχο. 

Ομως και για τον Παναθηναϊκό αυτό είναι το πρώτο σημαντικό κρας τεστ της χρονιάς. Οι «πράσινοι» είδαν στα Γιάννινα να παγώνουν τα χαμόγελα της πρεμιέρας και απόψε καλούνται να αποδείξουν ότι αντέχουν στα δύσκολα και ότι όντως άλλαξε κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σημαντικό είναι και το ματς στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν αρκετά καλά το πρωτάθλημα και με το διπλό στο Περιστέρι έστειλαν το μήνυμα ότι φέτος δεν θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους, έχοντας ανεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών τους. Από την άλλη ο «Δικέφαλος» πέρασε έστω και δύσκολα από την Τρίπολη και θέλει ακόμα ένα διπλό για να σβήσει οριστικά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας, πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Στο «Καραϊσκάκη», ο Ολυμπιακός παίζει με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και έκαναν τα εύκολα δύσκολα στη Λαμία, πήραν το τρίποντο που χρειάζονταν και σήμερα το απόγευμα θέλουν να «καθαρίσουν» όσο το δυνατόν πιο εύκολα και γρήγορα την υπόθεση νίκη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που μετράει δύο ήττες, θα κυνηγήσει ό,τι καλύτερο μπορεί, αλλά μάλλον στο μυαλό όλων είναι το ματς που ακολουθεί με τον Ιωνικό στη Ριζούπολη.

Την ίδια ώρα στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ακόμα τρίποντο. Βέβαια, για τους Κρητικούς ο τρόπος που ήρθε ο βαθμός κόντρα στην ΑΕΚ μοιάζει με νίκη, όμως η ουσία δεν αλλάζει και η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θέλει μετά τις δύο ισοπαλίες να πανηγυρίσει τους πρώτους τρεις βαθμούς. 

Οσον αφορά τον Αστέρα, το καλό πρόσωπο των φιλικών δεν τον έχει ακολουθήσει στο πρωτάθλημα και η νίκη στο Ηράκλειο αποτελεί μοναδικό σκοπό, καθώς ακόμα και η ισοπαλία τον αφήνει αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία.

Οι πληγές του Ηρακλείου

Τέλος, στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Λαμία. Η «Ενωση» θέλει τη νίκη για να κλείσει άμεσα τις πληγές που άνοιξαν στο Ηράκλειο. Με έξι γκολ σε δύο ματς έχει δείξει ότι διαθέτει αρκετή ποιότητα μεσοεπιθετικά, αλλά σίγουρα τα τελευταία 15 λεπτά στο Ηράκλειο χάλασαν ό,τι καλό είχε χτίσει στο ξεκίνημα. 

Στον αντίποδα, η Λαμία, που δεν έχει ακόμα βαθμό, θέλει να δείξει και στο ΟΑΚΑ το πρόσωπο που είχε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου αν και πάλεψε δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.  

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής: Σήμερα: Ολυμπιακός – Απόλλων Σμ. (NS2, 18.15), ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπ. (CS3, 18.15), Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (CS2, 18.15), Αρης – Παναθηναϊκός (NSPrime, 20.30), ΑΕΚ – Λαμία (CS1, 20.30). Αύριο: Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα (CS2, 18.15), Βόλος – Ατρόμητος (CS1, 20.30).  

Η βαθμολογία: Βόλος 6, ΠΑΣ Γιάννινα 6, ΑΕΚ 4, Ολυμπιακός 4, Παναιτωλικός 4, Παναθηναϊκός 3, ΠΑΟΚ 3, Ιωνικός 3, ΟΦΗ 2, Ατρόμητος 1, Αστέρας Τρίπ. 1, Λαμία 0, Απόλλων Σμ. 0, Αρης -5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή