Προς τη σέντρα με νέα δεδομένα η Σούπερ Λιγκ 2

Προς τη σέντρα με νέα δεδομένα η Σούπερ Λιγκ 2

Στις 10.10 αρχίζει ο «μαραθώνιος» των δύο ομίλων. Από ποιες ομάδες αποτελούνται. Στον «αέρα» ο αριθμός τους

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πρωτάθλημα με 30 ομάδες (που μπορεί να γίνουν 32), χωρισμένο σε δύο ομίλους (Βόρειο – Νότιο) και με το Big-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) να συμμετάσχει για πρώτη φορά με τις δεύτερες ομάδες του θα είναι αυτό της νέας και αναδιαρθρωμένης Σούπερ Λιγκ 2. 

Ο «μαραθώνιος» θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου και μένει να φανεί αν θα προστεθούν ομάδες στην κλήρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 28.9.
Στο χθεσινό Δ.Σ. της Μικρής Λίγκας πάρθηκαν οι περισσότερες αποφάσεις ενόψει της έναρξης.

Η πιο σημαντική διαφορά σε σχέση με τα τελευταία πρωταθλήματα της ΣΛ2 είναι πως το φετινό θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 15 ομάδων. Ο Ολυμπιακός Β΄ κληρώθηκε να πάει στον Βόρειο όμιλο μαζί με τον ΠΑΟΚ Β΄, ενώ για τη σεζόν 2022-23 στον Βορρά θα πάει ο Παναθηναϊκός Β΄ και τη σεζόν 2023-24 η ΑΕΚ Β΄. Οι τέσσερις τελευταίοι κάθε ομίλου θα υποβιβαστούν και οι δύο πρωταθλητές θα παίξουν μεταξύ τους μπαράζ. Ο νικητής θα ανέβει στην Σούπερ Λιγκ 1 ενώ ο χαμένος θα έχει μια ακόμη ευκαιρία, παίζοντας μπαράζ με τον 13ο της ΣΛ1.

Με ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δ.Σ., θα προστεθεί –εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις– η ΠΑΕ Ασπρόπυργος, ενώ η ΠΑΕ Ρόδος απέστειλε έγγραφο – απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με την οποία διατάσσεται η συμμετοχή της. Εάν ο αριθμός των ομάδων «κλειδώσει» στις 32, τότε στον Βόρειο όμιλο θα μετακομίσει ένας εκ των Καραϊσκάκη, Ολυμπιακού Βόλου.

Αναλυτικά οι όμιλοι έτσι όπως καταρτίστηκαν είναι:

Βόρειος Ομιλος: ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Θεσπρωτός, Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Ολυμπιακός Β΄, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β΄, Πιερικός, Τρίγλια (θα μετονομαστεί σε Ηρακλή μετά την εξαγορά του ΑΦΜ της από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης), Τρίκαλα.

Νότιος Ομιλος: ΑΕΚ Β΄, Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτη, Διαγόρας Ρόδου, Επισκοπή, Εργοτέλης, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Καραϊσκάκης, Κηφισιά, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦΙεράπετρας, Παναθηναϊκός Β΄, Χανιά. 

Σε ό,τι αφορά την τηλεοπτική συμφωνία με την ΕΡΤ, αυτή αφορά ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 250.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ, ενώ η στοιχηματική εταιρεία «Betsson» θα προστεθεί στο όνομα του νέου πρωταθλήματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή