«Δικέφαλο» αφεντικό ο ΠΑΟΚ, στην κορυφή ο Ολυμπιακός (βίντεο)

«Δικέφαλο» αφεντικό ο ΠΑΟΚ, στην κορυφή ο Ολυμπιακός (βίντεο)

Ο ΠΑΟΚ πήρε άλλο ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ, πέρασε από την Τρίπολη ο Ολυμπιακός, καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ντέρμπι των «δικεφάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε «μαυρόασπρο» χρώμα και η κορυφή «ερυθρόλευκο» μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ με 2-0, στέλνοντας τον Ολυμπιακό, που πέρασε από την Τρίπολη με το ίδιο σκορ, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την κορυφή έπεσε και ο Βόλος ο οποίος έπεσε θύμα ενός αποφασιστικού Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο, που τον συνέτριψε με 5-1.

Με κορυφαία μορφή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο οποίος σκόραρε και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο οι Θεσσαλονικείς «κλείδωσαν» τη νίκη, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απέδειξε πως εναντίον της Ενωσης τα τελευταία χρόνια (αήττητη στα τελευταία οκτώ ντέρμπι και μόλις μια ήττα στα τελευταία 15…) ξέρει πως να παίρνει αυτό που θέλει. 

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην ΑΕΚ που είχε προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι και φανερές αμυντικές αδυναμίες.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 43΄ με έξυπνο σουτ του Μπίσεσβαρ ενώ θα μπορούσε να πάει με διαφορά δυο τερμάτων στα αποδυτήρια για το ημίχρονο αν δυο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Αουγκούστο δεν έφευγε μόλις άουτ. 

Παρά τις αλλαγές που έκανε στο σχήμα της ΑΕΚ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο 60΄ ρίχνοντας και δεύτερο επιθετικό (Ανσαριφάρντ), η Ενωση δεν βρήκε το γκολ. Αντίθετα, στο 79΄ οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν και το δεύτερο τέρμα τους με πέναλτι του Κούρτιτς μετά από ανατροπη του Μπίσεσβαρ από τον Μισελέν.

Η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ με τον Μοχαμαντί (84’), μετά την εξαιρετική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία, ωστόσο το τέρμα του Ιρανού δεν μέτρησε, καθώς ο Ανσαριφάντ ήταη σε θέση οφσάιντ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ, 90’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (92’ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90’ Ακπομ).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (86’ Σιμόες), Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (86’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Αραούχο.

Πεντάρα με σούπερ Καρλίτος

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός και συνδυάζοντας γκολ και θέαμα συνέτριψε τον μέχρι σήμερα πρωτοπόρο και αήττητο Βόλο με 5-1, πετυχαίνοντας την δεύτερη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Καρλίτος ο οποίος σε νέο ρόλο πίσω από τον καθαρά προωθημένο Ιωαννίδη,  σημείωσε δυο γκολ, είχε δυο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι.

Οι «πράσινοι» ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο όπου πέτυχαν τα τέσσερα τέρματα.

Στο 3᾽ ο Καρλίτος και στο 4΄ ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Κλέιμαν και Ρομέρο, βάζοντας μπροστά την ομάδα τους και τις βάσεις για την επιτυχία. Στο 34΄μετά από εξαιρετική ασίστ του Καρλίτος, ο Χατζηγιοβάννης με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0 ενώ στις καθυστερήσεις ο Καρλίτος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βιτάλ. Ο Βόλος στο 58΄μείωσε με κεφαλιά του Γκιουλέν και ο Καρλίτος στο 69΄διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη με 2-0. Τα γκολ που πέτυχαν στο  7΄ο Τικίνιο με σουτ και στο 23΄ο Αγκιμπού, στο οποίο φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας του Αστέρα Νίκος Παπαδόπουλος, αρκούσαν στους «ερυθρόλευκους», προκειμένου να πάρουν το τρίποντο που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας και τους επιτρέπει να αφοσιωθούν με ηρεμία στα παιχνίδια με Φενερμπαχτσέ και Παναθηναϊκό.

Οι γηπεδούχοι στο 14΄σκόραραν με τον Σίτο ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Εξαιρετικό παιχνίδι με τέσσερα γκολ, ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες και ένταση ήταν αυτό ανάμεσα σε Λαμία και Παναιτωλικό (2-2), με τους Αγρινιώτες να ισοφαρίζουν στην εκπνοή της αναμέτρησης στερώντας από τους γηπεδούχους την χαρά της πρώτης νίκης.

Η Λαμία προηγήθηκε δύο φορές με τους Μαζουλουξή (10΄) και Νούνιες (66΄) για να ισοφαρίσει ισάριθμες φορές ο Παναιτωλικός με τους Ντουάρτε (30΄) και Βαρόνε (90΄).

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τρείς αναμετρήσεις. Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον ΟΦΗ, με τις δυο ομάδες να παραμένουν αήττητες, ενώ Απόλλων Σμ. και Ατρόμητος με νέους προπονητές στους πάγκους, τους Τζιανλούκα Φέστα και Γιώργο Παράσχο, θα αντιμετωπίσουν τους Ιωνικό και Αρη αντιστοίχως.

Τα αποτελέσματα (4η αγωνιστική)

  • Αστέρας Τρίπ. – Ολυμπιακός 0-2
  • Παναθηναϊκός – Βόλος 5-1
  • Λαμία-Παναιτωλικός 2-2
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0
  • ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ (27/9-17.15)
  • Απόλλων Σμ. – Ιωνικός (27/9-19.30)
  • Ατρόμητος – Αρης (27/9-19.30)

Η βαθμολογία

ΟΜΑΔΕΣ/Β./ΓΚΟΛ

  1. Ολυμπιακός/10/8-2
  2. ΠΑΟΚ/9/5-2
  3. Βόλος/9/9-7
  4. ΑΕΚ/7/7-5 
  5. ΠΑΣ Γιάννινα/7/2-0
  6. Παναθηναϊκός/6/9-3
  7. Παναιτωλικός/5/5-5
  8. Ιωνικός/4/1-3
  9. ΟΦΗ/3/3-3
  10. Αστέρας Τρ./2/0-3
  11. Ατρόμητος/1/1-5
  12. Λαμία/1/4-7
  13. Απόλλων Σμ./0/2-11
  14. Άρης/-2/1-1

⦁ Ο Αρης ξεκίνησε με -6 βαθμούς

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

  • Βόλος-Αστέρας Τριπ. (2/10)
  • Αρης – Απόλλων Σμ. (2/10)
  • Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα (3/10)
  • Παναιτωλικός -ΑΕΚ (3/10)
  • ΟΦΗ – ΠΑΟΚ (3/10)
  • Ιωνικός – Λαμία (3/10)
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (3/10)
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή