Σκληρό μάθημα για Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας

Σκληρό μάθημα για Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το τελικό σκορ 75-63 στην ήττα από τη Μονακό να… κολακεύει τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, χάρη σε ένα ατομικό ξέσπασμα (3/3 τρ.) του Μέικον στο φινάλε, όταν όλα είχαν κριθεί, όμως οι «πράσινοι» πρέπει να προβληματιστούν ενόψει συνέχειας.

Η ομάδα του Πρίφτη προσπάθησε μέχρι ενός σημείου στην άμυνα, όμως επιθετικά ήταν απούσα, ολοκληρώνοντας το ματς με μόλις 7 ασίστ (έναντι 18) και 4/20 τρίποντα.

Ο Πρίφτης ξεκίνησε το ματς με τους Πέρι, Ρος, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Φλόιντ, θέλοντας ουσιαστικά να ελέγξει τον ενθουσιασμό της πρωτάρας και γηπεδούχου Μονακό. Ο Παναθηναϊκός όμως εμφανίστηκε ασύνδετος αμυντικά και αργός επιθετικά. Η Μονακό το εκμεταλλεύθηκε και βρήκε πόντους, κυρίως με τον Αντζουσιτς, κλείνοντας την 1η περίοδο με 22-15. 

Στη 2η περίοδο οι «πράσινοι» επέτρεψαν στην αντίπαλό τους να σκοράρει κατά ριπάς, με το σκορ να φθάνει το 30-17 και 37-24. Παρ’ όλα αυτά, η άμυνα του Παναθηναϊκού βρήκε απαντήσεις, και με τον Παπαπέτρου (μακράν ο καλύτερος χθες) και ατομικές ενέργειες η διαφορά έπεσε στο 38-28 στο ημίχρονο.

Η ελληνική ομάδα μπήκε με το ίδιο τέμπο στο παρκέ για το β΄ ημίχρονο, η Μονακό πάτησε γκάζι και ολοκλήρωσε την 3η περίοδο με σκορ 56-44. Μόλις σε 2 λεπτά στην 4η περίοδο ο φωτεινός πίνακας έγραψε 64-47 και κάπου εκεί μπήκαν οι τίτλοι τέλους, ειδικά όταν οι Πέρι και Νέντοβιτς έμειναν άποντοι. 

ΜΟΝΑΚΟ (Μίτροβιτς): Λι 10 (2), Βέστερμαν 8 (1), Τόμας 5 (1), Ντιαλό 2, Μότουμ, Μπουτσιέλ, Μοτιεγιούνας 10, Ουαταρά, Φαγιέ 2, Αντζουσιτς 17 (4), Χολ 10, Τζέιμς 11 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι, Μέικον 13 (3), Παπαγιάννης 8 (11 ρ.), Παπαπέτρου 16, Κασελάκης 4, Γουάιτ 4, Φλόιντ 8, Νέντοβιτς, Εβανς 4, Σαντ Ρος 6 (1).
ΠΑΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή