Ευρωλίγκα: Ψάχνουν απαντήσεις οι «αιώνιοι»…

Ευρωλίγκα: Ψάχνουν απαντήσεις οι «αιώνιοι»…

Με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη ο ΠΑΟ, τη Ζαλγκίρις υποδέχεται ο Ολυμπιακός

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η –σαν σε καρμπόν– ήττα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού επί ισπανικού εδάφους από την Μπασκόνια και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα άφησε και στους δύο την πίκρα μιας μεγάλης, χαμένης ευκαιρίας για να πάρουν ώθηση λίγο μετά την αφετηρία της φετινής Ευρωλίγκας.

Αμφότεροι ηττήθηκαν από ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ στην τελευταία επίθεση του αντιπάλου και άστοχη δική τους επίθεση εν συνεχεία, αλλά τουλάχιστον έδειξαν ότι μπορούν να είναι πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με την αναιμική περυσινή τους εικόνα.

Χρόνος πολύς για ανασύνταξη δεν υπάρχει, καθώς ακολουθούν σήμερα τα δεύτερα παιχνίδια τους στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής διοργάνωσης, με τους «πράσινους» να παραμένουν στην Ισπανία για να αντιμετωπίσουν (22.00) τη Ρεάλ Μαδρίτης και τους «ερυθρολεύκους» να επιστρέφουν στη βάση τους, υποδεχόμενοι στο ΣΕΦ (21.00) την ουραγό και χωρίς νίκη Ζαλγκίρις Κάουνας. 

Ο Παναθηναϊκός περιμένει ενίσχυση από τον Γιόγκι Φερέλ, ο οποίος έφτασε χθες στην Αθήνα και θα ενσωματωθεί στην ομάδα με την επιστροφή της από την Ισπανία, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν θα δηλωθεί άμεσα στο πρωτάθλημα (με ταυτόχρονη αντικατάσταση ενός άλλου από τους έξι δηλωμένους ξένους) ή θα προτιμήσει ο Δημήτρης Πρίφτης πρώτα να ξεκινήσει προπονήσεις και ανάλογα με την προσαρμογή του να πάρει τις αποφάσεις του. Η απουσία ενός κλασικού πλέι μέικερ θα είναι ξανά εμφανής απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως η Ρεάλ, αλλά η προσθήκη του 28χρονου ΝΒΑer αναμένεται να δώσει λύσεις μεσοπρόθεσμα. 

Τα λάθη που έφεραν ήττες στις λεπτομέρειες στην Ισπανία θα προσπαθήσουν να διορθώσουν απόψε οι «αιώνιοι».

Ο Φερέλ εμφανίστηκε πάντως ανυπόμονος και δήλωσε πανέτοιμος για την πρόκληση: «Ηθελα να είμαι μέρος της Ιστορίας. Ηρθα σε ένα κλαμπ υψηλού επιπέδου, στην καλύτερη λίγκα εκτός ΝΒΑ. Είμαι έτοιμος! Εχω παίξει στο ΝΒΑ με πολύ καλούς παίκτες και θέλω να μεταφέρω πάθος, γνώση, εξυπνάδα. Θα σκοράρω, θα πασάρω, θα παίξω άμυνα, θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να κερδίζουμε και να κατακτήσουμε τίτλους. Ηρθα για να κερδίσω την Ευρωλίγκα! Οπου παίζω θέλω να κατακτώ τίτλους. Πάντα ήμουν ηγέτης και θέλω να δώσω το σωστό παράδειγμα. Θα παίξω όσο πιο σκληρά και όσο πιο κοντά στις δυνατότητές μου γίνεται». 

Ο κακός δαίμονας

Ο Ολυμπιακός έχει σαφώς πιο εύκολη αποστολή απόψε κι ας έχει εξελιχθεί η Ζαλγκίρις σε κακό του δαίμονα εσχάτως. «Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Ερχόμαστε από ένα μακρινό ταξίδι και από ένα δύσκολο παιχνίδι, γι’ αυτό και θεωρώ ότι αυτό το ματς θα δείξει τον δρόμο μας», δήλωσε ο Κώστας Σλούκας, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προσθέτει: «Πέρυσι χάσαμε δύο παιχνίδια στην τελευταία κατοχή από τη Ζαλγκίρις, μια ομάδα που πάντα παίζει με αυτοπεποίθηση εδώ. Είναι βεβαίως μια διαφορετική ομάδα, με νέο προπονητή και χωρίς 4-5 βασικούς παίκτες σε σχέση με πέρυσι. Τους αναπλήρωσε, όμως, με άλλους πολύ έμπειρους. Ξέρουν μπάσκετ, παίζουν με ένταση και ταχύτητα. Είναι ένα παιχνίδι απαιτητικό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να το κερδίσουμε».

Τα άλλα αποψινά παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής: 20.00 Μονακό – Μπαρτσελόνα, 20.00 ΤΣΣΚΑ – Ερυθρός Αστέρας, 21.30 Αρμάνι – Εφές.

Τα χθεσινά αποτελέσματα: Ζενίτ – Μπάγερν 00-00, Φενέρμπαχτσε – Ούνιξ 00-00, Αλμπα – Μπασκόνια 00-00, Βιλερμπάν – Μακάμπι 00-00. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή