Ο χορός του παραλόγου συνεχίζεται στην ΕΠΟ

Ο χορός του παραλόγου συνεχίζεται στην ΕΠΟ

Δεν έχουν περάσει παρά δύο μήνες από τότε που ο Θοδωρής Ζαγοράκης, στην επιστολή παραίτησής του από την προεδρία της ΕΠΟ, έκανε λόγο για συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης του αθλήματος από κάποιους, και στο πάρκο Γουδί φρόντισαν να τον επιβεβαιώσουν πλήρως.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχουν περάσει παρά δύο μήνες από τότε που ο Θοδωρής Ζαγοράκης, στην επιστολή παραίτησής του από την προεδρία της ΕΠΟ, έκανε λόγο για συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης του αθλήματος από κάποιους, και στο πάρκο Γουδί φρόντισαν να τον επιβεβαιώσουν πλήρως. Το νέο οργανόγραμμα της ομοσπονδίας, που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης και του ακέραιου προϊσταμένου της, Γιώργου Δημητρίου, ήταν ακόμη ένα χτύπημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μια από τις ελάχιστες υπηρεσίες της ΕΠΟ που επί 15 χρόνια λειτουργούσε με πλήρη διαφάνεια και έβγαζε αδέκαστες αποφάσεις εντάχθηκε με ένα email στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ομοσπονδίας.

Στην υπηρεσία, δηλαδή, που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για το αλαλούμ που επικράτησε στο θέμα των αδειοδοτήσεων των 10 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2, λειτουργώντας παράτυπα, όπως αποδείχθηκε από τη μετέπειτα απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου.

Υποβαθμίστηκε η Διεύθυνση Αδειοδότησης και εντάχθηκε στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της ομοσπονδίας.

Η τοποθέτηση ενός δικηγόρου της ομοσπονδίας (Βασίλης Σαράκης) στη θέση του Γιώργου Δημητρίου, από τους Παναγιώτη Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος), Στέργιο Αντωνίου (αντιπρόεδρος), Κλέαρχο Τζαφέρη (ταμίας), που την ίδια ώρα κινδυνεύουν με έκπτωση από τα αξιώματά τους, είναι πέραν κάθε λογικής, την ώρα που η Σούπερ Λιγκ 2 πασχίζει να ξεκινήσει κι ενώ το ημερολόγιο δείχνει 4 Νοεμβρίου.

Στο παρασκήνιο λέγεται πως οι ανακατατάξεις έγιναν για μια συγκεκριμένη ΠΑΕ της ΣΛ2, που βρίσκεται στις «εκλεκτές» τής νυν διοίκησης της ΕΠΟ.

Η ευθύνη της πολιτείας για τη συγκεκριμένη κατάσταση είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο αποφασίστηκε να συγχωνευθούν η ΣΛ2 και η Φούτμπολ Λιγκ, δημιουργώντας ένα πρωτάθλημα 34 ΠΑΕ. Ενα ούτως ή άλλως προβληματικό πρωτάθλημα ακόμη κι όταν διεξαγόταν με 12 ή 14 ομάδες.

• Δικαιώθηκε εκ νέου από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η Ζάκυνθος στην προσφυγή της. Στη νησιωτική ομάδα θα δοθεί το δικαίωμα να κάνει επαγγελματίες τους ερασιτέχνες παίκτες της, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της ΣΛ2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή